Angkor en Siem Reap reisblogs

Eerste etappe.

ciske was er (tot 23 jan 2009) Gepost op 23 jan 094 reacties

We hebben toch maar een extra tas voor de bagage meegenomen, dus slepen we nu met wat overbagage door Cambodja.
In bangkok zijn we begonnen en hebben een fietstocht gemaakt. Dit was toch wel een heel aparte ervaring. Je begint uitgerekend in china town en voor diegene die er wel eens geweest is weet hoe hectisch het daar is met al z'n kleine steegjes , je fietst over markten een visafslag en onder drogend wasgoed door, dan steek je rivier over en komt in het groene gedeelte wat heel mooi is. Maandag zijn we per trein naar Aranyapathret gegaan vlak voor de grens.daar een overnachting gehad zodat we dinsdagmorgen om 08.00 uur al aan de grens stonden. Wat je daar allemaal ziet in het stuk niemandsland tussen Thailand en Cambodja is onbeschrijfelijk. Het is een drukte van jewelste, iedereen rent met hele grote karren volgestouwd met alles wat je maar kunt verzinnen naar een Thaise markt aan de grens.
De weg naar Siem Reap was goed te doen na alle verhalen die we gehoord hadden viel het wel mee, het eerste stuk is nu helemaal geasfalteerd alleen het laatste stuk bestaat helemaal uit kuilen en bulten en héél véél stof, daarom konden we wel een douche gebruiken toen we in Siem Reap aankwamen. De dag erna zijn we naar de tempels van Angkor geweest. Ongelooflijk wat een groot complex en het is prachtig om te zien. Het is niet te geloven dat het zolang geduurd heeft voor die tempels ontdekt zijn. Onze gids wist er ontzettend veel over te vertellen zodat we rond 15.30 uur het gevoel hadden dat we een hele dag geschiedenis les hadden gehad. De dag erna hebben we een relaxdag gehad en de stad een beetje verkent. Je ziet veel landmijn slachtoffers maar ik heb gemerkt dat ik nog slechter tegen die bedelende kinderen kan. We raakten aan de praat met een jongen die vroeg of wij een engelds woord voor hem konden vertalen, hij vertelde dat hij wekte voor een weeshuis en in de stad was om rijst en engelstalige kinderboeken te kopen en die liet hij ons ook zien. Als we wilden konden we een donatie doen hij liet ons een schrift zien waar anderen dat ook gedaan hadden met een krabbeltje erbij en het e-mail adres. Wij hebben hem maar $10- gegeven. We krijgen nog een e mail van het weeshuis vetelde hij ! ! ! genept ??????
We zijn nu net aangekomen in Phnom Penh waar het bloedje heet .We gaan hier de stad eens even verkennen.

Groetjes Gert en Hans.

ciske Positie 116 (11783 p.) Lid sinds 17-09-2008 Foto's en tips: 919 Blogs: 37 Fans: 3
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.
8 5
Gepost op 03 maart
Thailand Khao Sam Roi Yot
Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.
7 4
Gepost op 23 februari
Thailand Chiang Mai
Het mooie Luang Prabang.
7 4
Gepost op 20 februari
Laos

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Gert en Hans
Als ik zo je reis verslag lees moet het geweldig zijn
We hopen jullie weer vlug te zien dan kun je alles zelf vertellen.
We zijn al bij je mam op bezoek geweest dat vond ze wel gezellig
We kijken alweer uit naar je volgende bericht.

Doei i i i i i i groetjes Tante Truus en Ome Hayke.

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Overal in het Aziatische komen kinderen, soms ook volwassenen, met dit soort schriftjes naar je toe. Trap er niet in, in 9 van de 10 gevallen is dit nep. Laat je naar het weeshuis brengen en geeft daar iets!
Geniet nog van jullie verdere reis, Jan en Christien

Door: • Geplaatst op

Hallo Hans en Gert.
Wij hebben jullie mail gelezen en foto:s bekeken volgens ons is het er prachtig.Wij blijven jullie volgen.
Als mam vanavond thuis is gaan we er naar toe.vrijdag 23 jan.

Groetjes Tante Wil Ome Joep

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Ach, misschien genept maar dan gebruiken ze het geld hopelijk wel voor de 1e levensbehoefte en niet voor drank. Angkor is inderdaad indrukwekkend. Geniet nog maar lekker van de verdere reis!
Groetjes,
Grietje

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.