Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

Siem Reap en de tempels van Angkor

Angkor en Siem Reap
Cambodja
WeirdosopWereldreis

Siem Reap en de tempels van Angkor

27 juni – 1 juli:

De volgende ochtend was het tijd om Kratie te verlaten. Met de bus reden we in 7 uur naar Siem Reap. Daar ontmoetten we een aardige tuktukchauffeur die ons naar ons hotel bracht. Meestal zijn ze heel opdringerig en willen ze je allerlei tours aansmeren, maar deze jongen was erg aardig en helemaal niet opdringerig! Hij sprak goed Engels dus we besloten zijn emailadres te vragen zodat we hem konden mailen als we naar Angkor Wat wilden.

De volgende dag hebben we in Siem Reap doorgebracht. We zijn naar de Old Market geweest, waar van alles te koop was: eten, sieraden, sjaals (wie er met dit warme weer een sjaal draagt is ons nog steeds een raadsel) en natuurlijk souvenirs. We konden ons weer niet beheersen en hebben wat souvenirs gekocht. Ons koffertje begint alweer aardig vol te raken… ’s Avonds zijn we nog naar de Night Market gegaan waar we nóg meer souvenirs hebben gekocht! Het hotel waar we slapen biedt ook een gratis massage aan, waar Emily meteen gebruik van heeft gemaakt.

De volgende ochtend hadden we om 8:00 uur met de tuktukchauffeur, Sokra, afgesproken. We gaan vandaag een aantal tempels bezoeken die wat verder van Siem Reap af liggen. Sokra raadde ons aan om ook naar Banteay Srei te gaan, een tempel die volgens hem erg mooi was en op de route lag. Het was een flink stuk rijden, maar het was prachtig weer dus wij genoten van de omgeving terwijl we achter in de tuktuk zaten. Sokra had inderdaad gelijk, want Banteay Srei is misschien wel één van de mooiste tempels die we hebben gezien! Alles is heel verfijnd en gedetailleerd. De tempel is nog in vrij goede staat bewaard gebleven. Daarna reden we door naar Beng Mealea, wat ruim nog ruim een uur rijden was. Sokra vertelde ons dat hij van een Japans meisje een mooie schooltas had gekregen, met de vraag of hij die aan een arm Cambodjaans meisje wilde geven. Toen ze in Cambodja was, had ze al allemaal speelgoed meegenomen, maar deze tas wilde niet aan zomaar een meisje geven. We zagen onderweg een meisje lopen zonder schooltas, als enige uit het groepje. Sokra wilde haar de tas geven, maar ze was te bang om hem aan te nemen… Ze wilde zelfs met een grote boog om ons heel lopen! Sokra vertelde dat de mensen op het platteland bijna nooit toeristen zien en zeker kinderen zijn dus best bang voor al die ‘witte mensen’.

Beng Mealea is weer een totaal andere tempel dan Banteay Srei. Het was een enorme ruïne waar grote bomen overheen groeiden. Bij de tempel liepen een aantal Cambodjaanse jongetjes van een jaar of 10 die al rookten! Na een tijdje te hebben rondgelopen bij de tempel, gingen we weer terug naar de tuktuk. Toen we net weg waren, begon het heel hard te regenen! De laatste tempels van vandaag waren de drie tempels van de Roluos Group. De eerste tempel stond volledig in de steigers, wat dus wel jammer was… Bij de andere twee tempels regende het onwijs hard en zijn we dus niet zo lang gebleven. Toen we terug kwamen naar het hotel, konden we de straat niet in rijden met de tuktuk omdat de hele straat overstroomd was! We moesten het laatste stuk lopen en het water kwam tot onze knieën. Voor morgen hadden we eigenlijk gepland om de zonsopkomst gaan te bekijken bij Angkor Wat, maar Sokra zei dat er waarschijnlijk niet veel van de zonsopkomst te zien zou zijn…

We besloten dus maar weer om 8:00 uur af te spreken om naar Angkor Wat en Angkor Thom te gaan. Eerst gingen we naar Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld. Sokra zette ons af bij de ingang en daar werden we gelijk overspoeld door mannetjes die onze gids wilde zijn. We besloten het tempelcomplex op eigen houtje te verkennen. Angkor Wat is echt enorm groot, ruim 126 hectare! We besloten eerst binnen te kijken. Je kon via een super steile trap ook de grote toren beklimmen. Daar had je een mooi uitzicht over het gehele complex. In de verte zagen we ook een luchtballon opstijgen. Toen we weer via de steile trap naar beneden waren geklommen, hebben we even in het gras gezeten. Er lopen ook veel apen rond die helemaal niet bang zijn voor mensen. Een paar apen hadden schattige babyaapjes. Daarna liepen we weer terug naar Sokra en hij bracht ons naar het volgende complex: Angkor Thom. De ingang was een lange brug met allemaal Boeddhabeelden langs de rand. Erg interessant want ze hadden allemaal een andere gezichtsuitdrukking! Één van de tempels die we bezochten in Angkor Thom was Bayon. Deze tempel staat bekend om zijn torens met vele gezichten erop. Ook hier hebben de gezichten allemaal een unieke uitdrukking. Toen we terugreden naar het hotel, begon het weer keihard te regenen; net op tijd dus!

De volgende dag spraken we weer om 8:00 uur af met Sokra. Vandaag gaan we langs zeven tempels. Alle zeven tempels zijn heel verschillend; de ene is heel groot, de ander vrij klein, sommige zijn nog intact terwijl andere tempels meer ruïnes zijn. De laatste tempel die we bezochten was één van de mooiste die we de afgelopen dagen hebben bezocht: Ta Prohm. Heel veel grote bomen zijn in en om de muren heen gegroeid. Soms werden delen van de tempel helemaal opgeslokt door de enorme bomen. De film Tomb Raider is hier ook opgenomen.

’s Avonds bracht Sokra ons naar een Cambodjaanse dansshow waar ook een buffetdiner was. Het restaurant was enorm, er waren wel 300 mensen! Er stond dan ook een lange rij bij het buffet, dat was wel jammer. De dansshow was erg leuk om te zien, alle vrouwen hadden mooie Cambodjaanse kostuums aan. Na de show bracht Sokra ons weer terug naar het hotel waar we afscheid van hem namen. Morgen is het namelijk tijd om Siem Reap te verlaten!

Foto's

90086.jpg
90086.jpg
WeirdosopWereldreis
47488.jpg
47488.jpg
WeirdosopWereldreis
1a412.jpg
1a412.jpg
WeirdosopWereldreis
dea44.jpg
dea44.jpg
WeirdosopWereldreis
bbce7.jpg
bbce7.jpg
WeirdosopWereldreis
8237d.jpg
8237d.jpg
WeirdosopWereldreis
2ec9d.jpg
2ec9d.jpg
WeirdosopWereldreis