Angkor en Siem Reap

Wie schrijft, die blijft

jiskadewaard was hier op 2013-12-15 Gepost op: 2013-12-18 2 reacties.
Onderweg gaat het leven in een stroomversnelling. Indrukken wisselen elkaar sneller af dan de minuten, maar ook die vliegen voorbij. Voor je het weet ben je uitgeput in je ho(s)tel aangekomen en slaap je een diepe slaap tot de achtbaan de volgende dag weer doorgaat. Een dag of twee later, kun je eenvoudig weg alweer vergeten zijn wat je een dag of twee eerder hebt gedaan. Alsof je van voren niet meer weet, dat je van achteren leeft. Behalve als je aan de race bent natuurlijk, dan is dat opeens glashelder. Aan elk nadeel kleeft echter een voordeel (figuurlijk bedoeld natuurlijk). Met een actieradius van 10 seconden rond een WC, heb je een bezigheid nodig waarbij je immobiel mag zijn. Ik kies voor schrijven. Een simpel dagboek helpt om het verdwijnen van dagen tegen te gaan. Leuker nog, is om over een bepaald thema een stukje te schrijven. Die thema's halen je makkelijk genoeg in, als je pas op de plaats maakt en jezelf de rust gunt om je gedachten even te ordenen. Dan blijkt schrijven best een leuke gewoonte, die je ook op drukkere dagen probeert vol te houden. Een waarschuwing is dan op zijn plaats, want de enthousiaste schrijver ziet misschien in elke scheet een stukje en dan gaat gelden dat 'wie schrijft, die blijft'. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn... In Siem Reap aten we een paar dagen heel goedkoop, en dat moesten we helaas duur bekopen. Gelukkig reizen we voor langere tijd bloggend door Azië en konden we daardoor van de nood een deugd maken.
0
2
Alle blogs van jiskadewaard
 

2 reactie(s) bij "Wie schrijft, die blijft"

  • profile image comment

    ook voor mij zo herkenbaar. Ik noteer onderweg vaak korte indrukken in kladblokje en die in combinatie met de gemaakte foto's maken dat ik bij thuiskomst genoeg materiaal heb om alles in digitaal album te kunnen vastleggen.

    Door corriebalten • geplaatst op 2013-12-21 08:14:24
  • profile image comment

    Een verhaal van herkenning. Jij hebt je dagboek om terug toekijken ik doe dat via mijn foto's. Mijn meisje schrijft ook dagelijks in haar dagboek om onze herinneringen compleet te maken. Toch blijft op vakantie wil ik zo veel mogelijk zien en doen. Je komt er maar 1 keer in je leven!

    Door vulture1960 • geplaatst op 2013-12-18 12:57:19

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.