Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

Angkor en Siem Reap

Angkor en Siem Reap
Cambodja
Petra0212

Milkscam

Jonge vrouwen of wat oudere kinderen lopen met kleine kinderen rond en een leeg flesje melk. Deze kleine kinderen worden vaak "gehuurd" van armere mensen, die krijgen een klein bedrag als zij hun kinderen een dag meegeven voor deze oplichtingspraktijk,

Wat gebeurt er. Deze aandoenlijke jonge moeder met kind loopt rond met een leeg melkflesje en vraagt de onwetende toerist om wat melk te kopen voor het kindje. Wie zou dit nu niet doen !!!!! Ze zeggen bij voorbaat al "I do not want money, just some milk for my child, it is hungry". Zielig als men dat vindt, en wij rijke toeristen kunnen toch wel wat missen, dus stapt het "slachtoffer"een winkel in, koopt een pakje melk en denkt dat hij wat goeds heeft gedaan in deze wereld. En met een groot gevoel van voldoening lopen ze verder. Zo gauw de toerist uit het zicht is verdwenen van deze moeder met kind, gaat deze weer de winkel in en geeft het pak terug. Ze deelt het bedrag met de winkelier. Het pak belandt terug in de schappen en wordt weer opnieuw verkocht.

Normaal fotografeer ik deze zaken niet, geen ellende, geen bedelende kinderen, maar ze de organisatie waar ik voor werkte had deze nodig voor voorlichting aan de touristen. Dus waarom me niet over deze gene heen zetten voor het goede doel. Dus ik op zoek met mijn lange lens. Dwz ik droeg mijn D700 met mijn 70-200 2.8 bij me maar voor deze "onopvallende"fotografie toch maar mijn lichtere D90 crop met 70-300 gebruikt. Toen ik ze zag ben ik ze gaan volgen. Ongemakkelijk gevoel en tevens het gevoel op een gegeven moment dat ze me in de gaten had. Op de een of andere manier blijf ik opvallen . Ik ontdekte hun vaste rondje, dus door een iets andere route te nemen zou ik ze tegen kunnen komen om ze van voren te kunnen fotograferen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een brutale fotograaf zou alles voor de foto over hebben en het niets kunnen schelen, ik heb echter een eigen ethiek, ben zo niet.

Ik ben ergens gaan zitten , een kop thee drinken denkende dat als ze eraan komt ik kan schieten. Tja, zij bedacht van achter te komen en opeens zag ze mij als slachtoffer en stond ze naast me. Gemiste kans......... moest er wel om lachen in mezelf. Echt iets voor mij.

Ik ga zeker proberen nog meer te kunnen vastleggen. Dit was mijn eerste poging en eigenlijk wel duidelijk, maar toch....... Ik voelde me een jager, loerende op de prooi maar de prooi was eigenlijk ook de jager die dacht een prooi gevonden te hebben.