Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

Angkor en Siem Reap

Angkor en Siem Reap
Cambodja
JHulst

Sihanoukville

Hey Lieve mensen!

Thanx voor de toffe reacties

11 juni j.l. om 04:45 met kater!, de tuk-tuk naar het main station Hualampong gepakt. Vanaf hier vertrok de trein om 05:55 naar Aranyaprathet voor 48 baht, geen geld.!Met kater was het een lange zit, we kwamen na wat vertraging om 12:15 aan. Vanaf daar pak je de tuk-tuk naar de official border. Je dient je hier niet in te laten palmen door vervelende travelagencies die je van alles willen aansmeren voor veel teveel geld. Eigen weg/kop volgen en met wat tempo kun je je binnen een uur laten afmelden in Thailand en met een visa voor $20,= in Cambodja aanmelden! Hoera de grens over en op naar het volgende avontuur Cambodja! Met de taxi hebben we ons na een rit van 1 1/2 uur voor $ 18,= dollar laten afzetten bij Seven-Candles-Guesthouse. Mmm een beetje duur $20,= voor 1 nacht maarja, enfin een gedeelte van het geld gaat naar de kinderen van Cambodja en een goed doel doet ons goed. 1 dagje ontspannen en inlezen in Angkor Wat.
13 juni j.l. Joehoe op naar de tempels van Angkor Wat, met de fiets! We kopen een pas van 3 dagen ,verdeeld over de hele week voor $40,= p.p. Op de eerste dag beginnen we met een ontbijtje met uitzicht op Angkor Wat, fantastisch zeg!. Na het ontbijt gaan we van start met de kleineren tempels en bewaren we het lekkerste voor het laatst! De kleinere tempels liggen aan het z.g.n. "Big Circuit" dit is een route van zo'n 26 km met de gammele cambodiaanse fietsen. Komt u maar en trappen ja! In de volgende orde, voor de liefhebbers,hebben we bezocht: Prasat kravan, Batchum, Sras Srang, Bantey Kdei ( hier hebben we JJ ff gebeld ), Pre Rup, East Mebon, Ta Som, Neak Poan en als laatse Preah Khan. Wat een pracht en praal fantastische vonden we het. Na 32 km in totaal te hebben gefietst is de koek toch wel een op en gaan we gelijk door voor het diner. Vanavond kiezen we voor een Khmer barbeque. Een schaal met in het midden een verhoging met daaronder kooltjes en in de buitenrand zit bouillon waar je je noodles en groente in doet. Op de verhoging ligt een stukje varkensvet ( dit is je bak en braad ) en we kiezen voor het vleesmenu met o.a. Slang en Krokodil. Heerlijk! Vroeg naar bed om morgen weer te knallen!
14 juni j.l. Goedemorgen zadelpijn! Effe doorbijten en trappen maar! Op naar Angkor Wat!, hier beginnen we vandaag na een heerlijk ontbijt. Geweldig is Angkor Wat, wat puur en bruut 1000 x 800 meter en wat een uitzicht vanaf de hoofdtoren op de jungle. Enige min puntje voor ons was dat de hoofdingang in de steigers stond, helaas het is niet anders. Hierna op de fiets richting Angkor Thom, dit is ommuurde stad van angkor . Voor de liefhebbers hebben we ze in de volgende orde bezocht: the North gate, Preah Paklay, Baphnon, Phimeanakas, Elephant Terrace, Noth & South Kleang, East victory gate, Bayon. Fantastisch zeg!! Met stip bovenaan voor ons is Bayon! Wauw wat is dit vet zeg, door de zon en schaduwen in de namiddag worden de mysterieuze gezichten elke keer anders belicht, hadden we al gezegd hoe mooi we het vonden?: Wauw!!!!!!!!!!!!!!!
15 juni j.l De laatse dag Angkor gaan we met onze zadelbillen in de tuk-tuk zitten, deze brengt ons 37km verderop naar Banteay Srey. Deze vinden wij iets minder mooi, wel gedetailleerd. De laatste 2 tempels bij Angkor waar we met de fiets niet meer aan toe kwamen pakken we nu met de tuk-tuk mee. Voor de liefhebbers, Ta Prrohm (behoorlijk overwoekerd) en Ta Keo. Deze beide zijn weer super tof!Rond een uur of 15:00 waren we klaar met de tempeltocht en inderdaad JJ dit dien je wel een keer gezien te hebben! In de stad hebben we direct een minivan voor de volgende morgen geboekt naar de hoofdstad Phnom Penh.
16 juni j.l. Om 08:15 vertrekken we voor een 4 1/ 2 uur durende hekse rit naar Phnom Penh. Tassen op de kamer in Guesthouse Tat, leuk prijsje $ 8,= hup direct en-route en lopen naar Tuol Sleng het Genocide museum, S-21. Dit is een voormalige highschool die in de jaren 70 gebruikt/misbruikt is door de Rode Khmer als gevangenis, ( lees martel & doorvoerkamp naar de killingfields ). Geloof ons wat je hier te zien krijgt is behoorlijk shocking en zet je weer met beide benen op de grond. De gebouwen foto's en verhalen spreken voor zich zelf. We kopen het boek bij één van de overlevende de heer Vann Nath over S-21.
Vandaag 17 juni.Met de tuk-tuk naar de Killingfields, zal ook weer behoolijk heftig zijn maar een must see, voor besef en door te vertellen aan de rest. We nemen een koptelefoon en maken letterlijk een reis door de killingfields. Op het hele terrein met vele bezoekers wordt door niemand gesproken, dit zegt wel genoeg. Bij "the Killingtree" is het wederom slikken, hier werden, om een kleine indruk te geven van de gruweldaden van de Rode Khmer, onderleiding van Pol Pot zijn tussen 1975 en 1979 2 miljoen mensen gedood, babys doodgeknuppeld tegen "the killingtree" en daarna in de put gegooid. Wat een ellende.
18 juni Met de bus naar de kust, Sihanoukville heerlijk even 1 1/2 dag naar de zee. Het is fantastisch onderweg tijdens de 6 uur durende busrit regent het en bij aankomst schijnt de zon, geweldig! lekker aan zee in een hutje. 'S avonds lekker dineren aan de zee en direct maar even een bungalow op de rots geregeld voor de laatste nacht in Sihanoukville. Campervan 4x4 geregeld voor ons volgend avontuur Auzzie!! Wihoeii nu verder chillen op 't strand! Morgen met de bus terug naar Phnom Penh, want de 21e juni gaat onze vlucht via Kuala Lumpur naar the Gold Coast.