Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

25 daagse Rondreis Indo-China (deel 4)

Angkor en Siem Reap
Cambodja
Jeukens

25 daagse Rondreis Indo-China (deel 4)

Dag 14 en 15 Saigon via de Chu Chi tunnels.

Land 4 van deze reis:Vietnam. Na ons vertrek in Cambodja rijden we Vietnam binnen. Hier is het herstel van de Vietnam oorlog voortvarend ter hand genomen. De dorpjes en huizen die we na de grens passeren zien er verzorgd en onderhouden uit. Overal is er bedrijvigheid en de handel floreert, Men zit niet bij de pakken neer en kijkt vooruit. Maar ook hier ontkomen we niet aan de oorlog. Vietnam starten we met een bezoek aan de 15 km buiten HCM city gelegen Cu Chi tunnels. Een netwerk van 250 kilometer gangen waar je nauwelijks doorheen kunt kruipen. Het eindpunt van de Ho Chi Minh route en het schikbeeld voor de Amerikaanse soldaten die hun vijanden niet konden vinden in de verborgen tunnels en geconfronteerd werden met allerhande booby traps. Na het bezoek wordt het al drukker en drukker op weg naar het centrum van Saigon waar ons hotel ligt aan de “Champs Elysee” van deze stad.

Een prachtig hotel met als buren vestigingen van Louis Vuitton, Prada, Gucci.... hoezo een communistisch land? We bezoeken de kathedraal en het in authentieke staat verkerende Postkantoor. TNT Post Vietnam lijkt nog geen plannen te hebben om de kantoren te sluiten want het is een drukte van belang. Na een bezoek aan een museum gaan we terug naar het hotel waar we eens lekker in het zwembad springen en 's avonds na uitstekende maaltijd in een biefstukrestaurant,waar wijlen Pavarotti nog tot de clientèle heeft behoord, gezellig naborrelen op het dakterras met een schitterend uitzicht; de temperatuur nog altijd tegen de 30 graden. Het meeste indruk maken de in 12 tot 20 rijen brede collones van duizenden brommers waarmee men zich door Saigon beweegt. Onvoorstelbaar maar we hebben de bewijzen op foto en film. Oversteken is een avontuur op zich. Niemand stopt en alleen door zeer langzaam over te steken zodat de berijder kan zien of hij links of rechts gaat passeren en ondertussen geen tegenligger ramt kom je veilig aan de overkant en dan wacht weer een nieuwe oversteek. Dagelijks groeit het aantal brommers, oversteken wordt echt een sport. Iedere bromfietser toetert er op los hetgeen betekent: "Ik heb getoeterd dus als er iets gebeurt is het jouw schuld". Alleen voor vrachtwagens en bussen hebben ze enig ontzag.


Op onze tweede dag brengen we als voorlopige afsluiting van de oorlogshandelingen een bezoek aan het museum van de oorlog. Dit museum is al een aantal keren van naam gewisseld. Het begon met “” Museum van Amerikaanse wreedheden”, maar naarmate de betrekkingen met Amerika beter werden, de vele soldatenhuwelijken die uit de Vietnamoorlog voorkwamen zenden nu enorme bedragen uit Amerika naar de Vietnamese familie, veranderde ook de naam van het museum naar een “vriendelijker”toonzetting. We zien de Vietnamese oorlog in vele foto's met natuurlijk overbekende beelden.

Een bezoek aan een lakfabriek zorgt weer voor uitbreiding van de bagage ;evenals een bezoek aan een winkelstraat Je ziet dingen waar je niet omheen kan en die te goedkoop zijn om NIET mee te nemen. Jullie begrijpen; we hopen dat de weegschaal op het vliegveld straks kapot is.

Foto's

79835.jpg
79835.jpg
Jeukens