Jungle

Als je in Ulu Temburong National Park bovenop de canopy walkway staat (een soort stalen constructie bestaande uit enkele torens met elkaar verbonden via eens malle loopbrug) heb je op 250 meter hoogte een schitterend uitzicht over een van de oudste regenwouden ter wereld.

Informatie over Jungle

Beste foto's & tips van Jungle

'234142' door roosje64 '234142' door roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Brunei's regenwoud

roosje64

Als je in Ulu Temburong National Park bovenop de canopy walkway staat (een soort stalen constructie bestaande uit enkele torens met elkaar verbonden via eens malle loopbrug) heb je op 250 mtr. hoogte dit schitterende uitzicht over een van de oudste regenwouden ter wereld. Hier de zon zien opkomen is een adembenemende ervaring. Niet voor mensen met hoogtevrees! Zie ook mijn tip: bovenop het regenwoud.

'398795' door suusv '398795' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Zonnestralen door het

suusv

In de jungle van Brunei nam onze gids ons mee om te laten zien hoe zij en haar familie leven in en van de jungle. Ze gebruiken de indrukwekkende flora en fauna voor medicijnen, eten, kleding en bescherming. De lunch werd op een vuurtje gekookt: in net gekapte bamboe werden de groentes en kip gekookt. En daar zaten we, op een banenblad, eenzelfde blad als bord, aan de rivier, van een heerlijke maaltijd te genieten. De rook die van het vuur kwam maakte, samen met de zonnestralen die door de bomen kwamen, het plaatje compleet. Al met al een geweldige ervaring. Dan realiseer je je weer dat waar we ons in de westerse wereld druk om maken, allemaal relatief is.

'394295' door suusv '394295' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Tarsier

suusv

Tijdens een nightwalk in de jungle van het Ulu Temburong National Park, zagen we deze wilde tarsier. Een magnifiek beest, erg bijzonder om te zien. Hij is zo klein als je hand, is een nachtdier, jaagt op insecten en kan door de bouw van zijn achterpoten erg ver springen.

Laat kaart zien