tijgernest

De weg naar Tijgernest

travelbag was hier op 2018-09-25 Gepost op: 2019-04-11 6 reacties.
Wanneer je Bhutan zegt, dan wordt er vaak meteen aan het Tijgernest gedacht. Een bedevaartsplaats voor boeddhisten. Je hebt Bhutan eigenlijk niet gezien als je hier niet bent geweest. Het klooster/grot ligt tegen een bergwand aangeplakt en dat maakt het ook zo bijzonder. Het is (vond ik) ook meer de weg er naar toe die het zo speciaal maakte, dan het klooster zelf. De weg er naar toe vergt wat zweet en inspanning en er zijn best veel mensen die hun einddoel niet halen. Het ligt op ongeveer 3120 meter en de hoogte kan je parten gaan spelen. Ik heb verschillende mensen terug zien gaan die niet goed werden onderweg. Bedenk van te voren of je lichaam deze inspanning aan kan. Zorg voor veel water, een pet en goede schoenen en ga zo vroeg mogelijk in de ochtend. Het pad begint bij een parkeerplaats, het eerste stuk is wat glooiend, maar al snel wordt het pad steiler en wordt het een oneffen pad vol kuilen en flink wat stenen vrij steil omhoog. Je loopt voornamelijk door bosachtig gebied. Halverwege zit een restaurantje waar je even op adem kunt komen en wat kunt drinken. Je kunt ook besluiten om hier te blijven, want hier krijg je eigenlijk het Tijgernest al mooi in het vizier. Maar ja, je bent hier met een doel en verder zul je gaan. Op het laatste stuk vind je nog een enorm aantal trappen (500 omhoog en 200 naar beneden). En dan ben je eindelijk boven. Een ervaring rijker en bij het Tijgernest. Fotograferen is hier ten strengste verboden, vandaar ook dat je het Tijgernest altijd vanuit de verte op de foto's ziet staan. De naam, de inspanning die je moet leveren om er te komen en de omgeving maken dit alles zeer de moeite waard. Zeker niet overslaan.
0
6

Foto's bij dit blog

De weg naar Tijgernest
Alle blogs van travelbag
 

6 reactie(s) bij "De weg naar Tijgernest"

 • profile image comment

  Ik zou de hike er maar al te graag voor over hebben. Het lijkt me prachtig. Het staat nog steeds op mijn to do lijstje.

  Door ClaudiaN • geplaatst op 2019-10-23 21:52:54
 • profile image comment

  Gaaf om dit te lezen! Wij waren er twee jaar geleden. Best een pittige hike, maar zoals je zegt, meer dan de moeite waard! Welke tempel ligt er nu zo spectaculair bij?

  Door Dalix • geplaatst op 2019-04-16 14:19:01
 • profile image comment

  Lijkt me zeker bijzonder dat eens te doen!

  Door Elleke • geplaatst op 2019-04-16 09:52:04
 • profile image comment

  Zo herkenbaar, het is inderdaad de weg ernaartoe die het bijzonder maakt.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-04-14 12:33:35
 • profile image comment

  Mooi beschreven en ik denk elke zware stap waard om er te zijn

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-04-13 20:27:23
 • profile image comment

  Goed beschreven, en duidelijk dat dit niet een klein wandelingetje is. Hoewel echt last van de hoogte je pas vanaf zo'n 3000m parten zal spelen (in de zin van ijle lucht), kun je wel last hebben van de inspanning kan ik me voorstellen! Met een prachtige mistfoto erbij een informatief blog!

  Door karinm • geplaatst op 2019-04-12 12:09:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.