Thimphu reisblogs

rondreis voor verborgen Himalaya rijk

wimvanginkel was er (tot 24 okt 2008) Gepost op 22 mrt 110 reacties

In het dorp Thangbi zo’n 6 kilometer buiten Jakar vindt vanaf vandaag het Thangdi Mani festival plaats. Dit wordt gehouden in de Thangbi tempel, een oude tempel uit de 14e eeuw gebouwd door Shamar Rinpoche. De ambiance is heel anders dan bij het Thimpu festival drie dagen geleden. Dit is een veel kleiner festival, dat minder strak georganiseerd is en het gaat er een stuk gemoedelijker aan toe. Als iedereen een plaatsje heeft gevonden op de kleine binnenplaats en klaar staat voor de voorstelling, blijkt dat er eerst een soort reiniging zal plaatsvinden buiten het tempelcomplex. Daar staan twee grote stapels hooi naast elkaar opgesteld die, naar traditioneel gebruik, in brand zullen worden gezet, waarna iedereen die gereinigd will worden tussen de vuren door zal rennen. Onze gids heeft al snel een plaatsje op het dak van van een busje geregeld, waardoor we een mooi zicht hebben op dit spectakel. Het duurt ongeveer een half uur voordat iedereen gereinigd is.
Omdat onze gids uit deze regio komt en het gebruikelijk is dat bekenden elkaar gedurende het festival uitnodigen voor een hapje en een drankje worden wij ook door kennissen van hem uitgenodigd om een soort zelfgemaakte gepeperde pasta met een tevens zelfgemaakt alcoholisch drankje te nuttigen.
In de namiddag bezoeken we de het Lamay klooster, waarna we de terugreis naar het westen aanvaarden. We komen ’s avonds laat aan in Trongsa, waar we overnachten in het Yangkhil resort, van waaruit we en prachtig zicht hebben op de dzong van Trongsa.

wimvanginkel Positie 33986 (0 p.) Lid sinds 15-03-2011 Foto's en tips: 25 Blogs: 28 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
meisje in Bhutan
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Deqin terug naar Lijiang
0 2
Gepost op 01 juni
China Yunnan
wandelen bij Kawa Karpo, Deqin
0 1
Gepost op 31 mei
China Yunnan
Door de Tigerleaping Gorge naar Zhongdian
0 0
Gepost op 30 mei
China Yunnan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.