Thimphu reisblogs

Op reis door verborgen Himalaya rijken

wimvanginkel was er (tot 23 okt 2008) Gepost op 22 mrt 110 reacties

Een bergetappe vandaag, eerst naar het Tango klooster, een klim van zo’n 45 minuten. De vertaling voor de naam van het klooster luidt ‘Paardenhoofd klooster’ en inderdaag als we het klooster hebben bereikt, zien we in de rotsen een vorm van een paardenhoofd verschijnen. Sinds de 12e eeuw staat hier al een klooster. Het huidige gebouw dateert van de 15e eeuw en is gebouwd door de ‘Divine Madman’, die andere nationale held van Bhutan, die we in Phunaka nog zullen tegenkomen. Ook Shanbdrung Ngawang Namgyal heeft in de grot nabij het klooster gemediteerd. Deze meditaties hebben ertoe bijgedragen dat de Tibetanen een halt werd toegeroepen in hun gewelddadige opmars richting Bhutan.
Een korte klim door het struikgewas biedt ons vervolgens een mooi zicht op het Cheri klooster, ons doel voor de namiddag aan de overzijde van het dal. Op weg naar beneden komen we nog even langs een klein tempeltje naast de grot waar Shabdrung gemediteerd schijnt te hebben.
We lunchen aan de rivier, de Wang Chhu tussen de beide kloosters in waarna het zo’n anderhalfuur klimmen is naar het Cheri klooster, gebouwd door Shabdrung in de 17e eeuw.
Terug in Thimpu bezoeken we de grote dzong van de hoofdstad, dat nu een grote rust uitstraalt, dit in tegenstelling tot gisteren tijdens de laatste dag van het festival. Dit is ook het werkterrein van de koning die woont tussen de dzong en het parlementsgebouw, waar, na de eerste vrije verkiezingen in de geschiedenis van het land, nu de regering zetelt.
Op de weg terug naar het centrum rijst het grote 5 sterren hotel Taj dat onlangs is opgeleverd boven het centrum uit. Dit hotel zal binnenkort gevuld zijn met genodigde buitenlandse gasten die op bezoek komen voor de kroning van de nieuwe koning. Wat we nu nog niet weten is dat we er zelf op de terugweg ook een nachtje zullen overnachten.
In het centrum van Thimpu doen we wat inkopen en kunnen we er tot onze verbazing in de meeste winkels gewoon met euro’s betalen. Thimpu is, volgens de Bhutanezen, de enige hoofdstad ter wereld zonder verkeerslichten. Een aantal jaren geleden waren twee kruispunten in de stad voorzien van verkeerslichten, maar op last van de koning werden deze weer verwijderd, men vertrouwd meer op de agent die het verkeer vanuit het midden van het kruispunt regelt.

wimvanginkel Positie 33799 (0 p.) Lid sinds 15-03-2011 Foto's en tips: 25 Blogs: 28 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
maskerdans Bhutan
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Deqin terug naar Lijiang
0 2
Gepost op 01 juni
China Yunnan
wandelen bij Kawa Karpo, Deqin
0 1
Gepost op 31 mei
China Yunnan
Door de Tigerleaping Gorge naar Zhongdian
0 0
Gepost op 30 mei
China Yunnan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.