Samdrup Jonghkar

Samdrup Jonkhar is een van de dzongkhag (districten) van Samdrup Jonghkar. De hoofdstad van het district is de gelijknamige stad Samdrup Jongkhar. Het stadje ligt op de grens bij India. Veel is er niet te beleven. Het is er druk met Indiers die werken in Samdrup Jonghkar, voornamelijk aan de wegen.

Informatie over Samdrup Jonghkar

Beste foto's & tips van Samdrup Jonghkar

'148116' door henk irrgang '148116' door henk irrgang

BhutanSamdrup Jonghkar

BhutanSamdrup Jonghkar

Monikken getoeter

henk irrgang

Tijdens een repetitie wordt er hard getoeterd.

'459709' door PDESOMBERE '459709' door PDESOMBERE

BhutanSamdrup Jonghkar

BhutanSamdrup Jonghkar

Een langoer nabij...T

PDESOMBERE

Op weg van Trashigang naar Trashiyangtse, een heel mooie tocht trouwens, hadden we plots dit aapje voor onze lens. Een 'gouden langoer',als we het goed voor hebben.

'347983' door ejfovermaat '347983' door ejfovermaat

BhutanSamdrup Jonghkar

BhutanSamdrup Jonghkar

Het lukt me echt niet

ejfovermaat

Aan het einde van onze mooie reis door Bhutan verblijven we nog een nacht in het grensplaatsje Samdrup voordat we de volgende ochtend vroeg de grens met India oversteken. In Samdrup is niet veel te beleven. Het enige waar je je aan kunt vergapen is alle Tata vrachtwagens en Indiase gastarbeiders. Het is een druk grensdorp. Bhutan produceert zelf geen producten, met uitzondering van electriciteit en moet dus alles importeren. Ze doen dit voornamelijk uit India. Om je toch te vermaken is het wel leuk om even door het dorp te struinen en de chaos te bekijken. Dit kind vermaakt zich met een handkar welke gebruikt wordt om goederen te verplaatsen welke geladen of gelost worden. Echter hij is blijven steken in een gat in de weg en heeft een tijd zitten prutsen, maar kreeg hem er maar niet uit. Grappig om te zien hoe hij vasthoudend door bleef gaan. Ik stond er met leedvermaak naar te kijken, maar na een tijdje kon ik het niet meer aan zien en heb ik hem even geholpen. Dat leverde echter weer een toeloop van andere kinderen op. Lekker phu.........ze kwamen te laat voor hulp.

Laat kaart zien