Bhutan image

Bhutan



Reviews

Bhutan
Azië
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Bhutan, een pareltje, verborgen in de Himalaya. Een koninkrijkje van 150 km breed en 300 km lang. Mooie boeddhistische kloosters, dzongs, kloosters, tempels, kleurrijke festivals en natuurlijk de pure natuur met valleien en sneeuw bedekte bergtoppen. Alles draait er om het bruto nationaal geluk (balans tussen materieel en spiritueel geluk) en wederzijds respect. Traditie staat hoog in het vaandel. Dit kenmerkt zich ook in het straatbeeld. De werkklasse dient volgens de voorschriften gekleed te gaan. De mannen in een Gho (knielange mantel) en de vrouwen in een enkellange jurk met een kort jasje er over heen. De beste tijd om het land te bezoeken is van maart tot mei en van september tot oktober. De hotels zijn van goede klasse, het eten kan wat eentonig zijn. Neem voldoende cash mee, in Bhutan betaalt men graag met cash. Bhutan houdt zijn grenzen aardig dicht. Je bent verlicht om per dag $ 250,00 te besteden. Wanneer je georganiseerd gaat, zijn de prijzen al inbegrepen. Ga je individueel dan ben je verplicht met een gids te reizen en ook de $250,00 per dag te besteden. Wanneer dit niet wordt besteed, mag je het land niet in. Hierdoor is reizen in Bhutan een kostbare aangelegenheid. Je brengt er dan ook geen drie of vier weken door. Maar eenmaal binnen is het echt een schitterend land om te ontdekken. De wegen zijn niet overvol, schoon, veel rust, respect, vriendelijkheid en ontspannen rondreizen om de vele mooie plekken in het land te ontdekken.
Land
  • mooie en meerdere festivals per jaar
  • vriendelijke bevolking
  • traditioneel land
  • wandelmogelijkheden in mooie gebieden, zowel in de bergen als de valleien
  • Geen massa toerisme
  • Nog een puur land om te ontdekken
  • Het verplicht te besteden bedrag van $250,00 maakt het erg prijzig
  • cash betalen
  • Tabak mag er niet verkocht worden
  • Reizen met gids of georganiseerd
Review geplaatst op 2021-01-30
9
Bhutan
Marjolein was hier 15 Mar 2018
Als je de grens van India naar Bhutan passeert, valt er een deken van rust over je heen. Weg zijn de chaos, het getoeter en de hordes mensen en dieren die kriskras over de weg lopen. Het rustige en goed georganiseerde land in de oostelijke Himalaya ontvangt haar gasten op een vriendelijke, ongekunstelde wijze. De natuur is spectaculair, maar wat het land echt uniek maakt, zijn de mensen. Als enige land in de wereld streeft het land naar een hoog cijfer op de "bruto geluksindex". Economisch welvaren, geestelijke en sociale ontwikkeling en bescherming van de ecologie zijn nevengeschikte criteria. Dat evenwicht merk je aan alles. Bhutan is geen rijk land, maar er hangt een hele positieve vibe. Het land staat vol met fraaie tempels en kloosters. De staat en de boeddhistische religie zijn met elkaar verweven. De koning hecht sterk aan authenticiteit en iedereen in overheidsdienst draagt traditionele kleding. In de praktijk lopen de meeste mensen daarin rond. Al die kleurrijke mensen en tempels geven je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Dat wordt nog sterker als je te gast bent op een van de religieuze festivals. Bhutan maakt bewuste keuzes als het gaat om het toerisme. Je moet van te voren een vast bedrag overmaken, minimaal $200 per dag per persoon. Daarvoor wordt alles geregeld: je gids, hotels, transport, entrees, eten. Drankjes betaal je zelf. Zo weert men low budget toeristen en houdt men overzicht. Alleen toeristen uit India zijn van deze regel uitgezonderd
Land
  • Fantastische natuur
  • Bijzondere cultuur met fraaie boeddhistische tempels
  • Vriendelijke en gastvrije mensen
  • Vrijwel iedereen spreekt goed Engels
  • Kleurrijke religieuze festivals
  • De (verplichte) gids leert je het land een stuk beter begrijpen
  • Je moet van te voren precies vastleggen wat je gaat doen
  • Eten is wat eenzijdig
  • Vluchten in en uit Bhutan zijn snel volgeboekt
  • Prijzig
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Bhutan
Als je de grens van India naar Bhutan passeert, valt er een deken van rust over je heen. Weg zijn de chaos, het getoeter en de hordes mensen en dieren die kriskras over de weg lopen. Het rustige en goed georganiseerde land in de oostelijke Himalaya ontvangt haar gasten op een vriendelijke, ongekunstelde wijze. De natuur is spectaculair, maar wat het land echt uniek maakt, zijn de mensen. Als enige land in de wereld streeft het land naar een hoog cijfer op de "bruto geluksindex". Economisch welvaren, geestelijke en sociale ontwikkeling en bescherming van de ecologie zijn nevengeschikte criteria. Dat evenwicht merk je aan alles. Bhutan is geen rijk land, maar er hangt een hele positieve vibe. Het land staat vol met fraaie tempels en kloosters. De staat en de boeddhistische religie zijn met elkaar verweven. De koning hecht sterk aan authenticiteit en iedereen in overheidsdienst draagt traditionele kleding. In de praktijk lopen de meeste mensen daarin rond. Al die kleurrijke mensen en tempels geven je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Dat wordt nog sterker als je te gast bent op een van de religieuze festivals. Bhutan maakt bewuste keuzes als het gaat om het toerisme. Je moet van te voren een vast bedrag overmaken, minimaal $200 per dag per persoon. Daarvoor wordt alles geregeld: je gids, hotels, transport, entrees, eten. Drankjes betaal je zelf. Zo weert men low budget toeristen en houdt men overzicht. Alleen toeristen uit India zijn van deze regel uitgezonderd
Land
  • Fantastische natuur
  • Bijzondere cultuur met fraaie boeddhistische tempels
  • Vriendelijke en gastvrije mensen
  • Vrijwel iedereen spreekt goed Engels
  • Kleurrijke religieuze festivals
  • De (verplichte) gids leert je het land een stuk beter begrijpen
  • Je moet van te voren precies vastleggen wat je gaat doen
  • Eten is wat eenzijdig
  • Vluchten in en uit Bhutan zijn snel volgeboekt
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Bhutan
PDESOMBERE was hier 30 Sep 2014
We trokken tijdens onze reis door Bhutan van "Oost naar West". Echt wel een aanrader. Wij vonden het oosten van het land nog heel authentiek. Vanuit New-Dehli namen we nog een binnenlandse vlucht naar Guwahati in India's oostelijke provincie 'Assam' en van daar nog zowat 3u rijden noordwaarts tot de grens met Bhutan en het grensstadje Samdrup Jongkhar. Na een eerste overnachting in Bhutan gaat het verder naar Trashigang, het grootste commercieel centrum van Oost-Bhutan. En onder 'centrum' verstaan we dan een rustig, gezellig dorp, gelegen op de groene flanken van de Himalaya hoog boven de Gamri Rivier. De Dzong (= combinatie van fort, regionaal administratief centrum en boeddhistisch klooster) van Trashigang is hier dan ook heel strategisch gelegen. Vanuit Trashigang kan je verder excursies maken naar Radi (verder oostwaarts) en TrashiYangtse (meer naar het noorden). Maar wat ons het meeste aansprak was de gezelligheid, de vriendelijke mensen in het dorp zelf. En niet in het minst de kinderen die het hier nog niet verleerd zijn om met 2 woorden te spreken ('Yes, sir" - "No Madam"). We hebben er ruim onze tijd genomen om door het dorp te wandelen of van op een bankje op het dorpsplein de activiteiten gade te slaan. Mensen van het platteland die hier hun inkopen komen doen. Sommigen met jeeps of kleine vrachtwagens maar evenzeer te voet.
Land
  • authenticiteit
  • heel vriendelijke mensen
  • Reizen naar Bhutan is redelijk duur
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Bhutan Trashigang
PDESOMBERE was hier 30 Sep 2014
We trokken tijdens onze reis door Bhutan van "Oost naar West". Echt wel een aanrader. Wij vonden het oosten van het land nog heel authentiek. Vanuit New-Dehli namen we nog een binnenlandse vlucht naar Guwahati in India's oostelijke provincie 'Assam' en van daar nog zowat 3u rijden noordwaarts tot de grens met Bhutan en het grensstadje Samdrup Jongkhar. Na een eerste overnachting in Bhutan gaat het verder naar Trashigang, het grootste commercieel centrum van Oost-Bhutan. En onder 'centrum' verstaan we dan een rustig, gezellig dorp, gelegen op de groene flanken van de Himalaya hoog boven de Gamri Rivier. De Dzong (= combinatie van fort, regionaal administratief centrum en boeddhistisch klooster) van Trashigang is hier dan ook heel strategisch gelegen. Vanuit Trashigang kan je verder excursies maken naar Radi (verder oostwaarts) en TrashiYangtse (meer naar het noorden). Maar wat ons het meeste aansprak was de gezelligheid, de vriendelijke mensen in het dorp zelf. En niet in het minst de kinderen die het hier nog niet verleerd zijn om met 2 woorden te spreken ('Yes, sir" - "No Madam"). We hebben er ruim onze tijd genomen om door het dorp te wandelen of van op een bankje op het dorpsplein de activiteiten gade te slaan. Mensen van het platteland die hier hun inkopen komen doen. Sommigen met jeeps of kleine vrachtwagens maar evenzeer te voet.
Stad
  • authenticiteit
  • heel vriendelijke mensen
  • Reizen naar Bhutan is redelijk duur
Review geplaatst op 2016-11-05
10
Bhutan
Corriedewinter was hier 30 Apr 2009
Het Tijgernest of Taktshangklooster is tegen een steile rots gebouwd, 700 meter boven de vallei van Paro, op ruim 3000 meter boven zeeniveau en wordt beschouwd als een van de heiligste plaatsen van Bhutan, omdat Guru Rinpoche, de tweede boeddha, hier demonen heeft bedwongen. Het eerste gedeelte van de tocht is goed te doen. Je klimt door een bos tot bij een restaurant recht tegenover het klooster op een andere berg. Je klimt nog iets verder omhoog tot een trap steile die in kloof in gaat, een bruggetje over een waterval, tot een soort voorportaal. Daar laat je je bagage achter, want je mag niet fotograferen. Zorg dat je nette kleding bij je hebt (geen korte broek) Het klooster zelf is niet echt speciaal, maar het gaat natuurlijk om de tocht zelf. Mocht je de steile klim niet zien zitten, dan zijn er paarden en ezels, maar je zit niet echt comfortabel. Hou er rekening mee dat je ook weer terug moet. Nog een tip: probeer in april/mei naar Bhutan te gaan als de rhododendrons bloeien. Ze zijn uitgegroeid tot bomen van vele meters hoog, de vallei bij het klooster staat er vol mee.
Land
  • Zeer speciale plek
  • Uitdagende tocht
  • fotografie in het klooster niet mogelijk
  • Erg steil
Review geplaatst op 2017-07-30