Phuntsholing

Phuntsholing is een grensstad in het zuiden van de Himalayastaat Phuntsholing, tegenover de Indische stad Jaigaon. Op de grens tussen Phuntsholing en India staat een poort die men kan passeren zonder papieren te hoeven laten zien. Dankzij de nabijheid van India is de stad ook een belangrijk economische centrum.

Informatie over Phuntsholing

Beste foto's & tips van Phuntsholing

'496982' door corriedewinter '496982' door corriedewinter

BhutanPhuntsholing

BhutanPhuntsholing

Naar school in...Phun

corriedewinter

We zijn net de grens overgestoken tussen Sikkim en Bhutan en komen in een totaal andere wereld terecht. De hectiek van India gaat over in de rust van Bhutan. Deze jongens zijn op weg naar school. ze dragen hun traditionele uniform,een jas met manchetten, kniekousen en keurige schoenen. Onder hun gho dragen ze gewoon een T-shirt en korte broek. De voorschriften voor kleding en bouwstijl zijn streng, omdat de overheid de cultuur van het land zo lang mogelijk in stand wil houden. Daarnaast vindt de koning het heel belangrijk dat het volk Engels leert. De jongens spreken de taal dan ook uitstekend. Op het platteland is communiceren wat lastiger, maar met gebaren en het boekje Point it, met plaatjes van allerlei zaken, kom je ook een heel eind. Probeer ook kleding aan te schaffen om naar een festival of tsechu te gaan. Het wordt erg op prijs gesteld en je krijgt nog makkelijker contact.

'256183' door corriedewinter '256183' door corriedewinter

BhutanPhuntsholing

BhutanPhuntsholing

Close

corriedewinter

In Bhutan is het nationaal geluk veel belangrijker dan het nationaal product. Alleen materiële welvaart leidt niet tot geluk. Emotionele welvaart moet in evenwicht zijn met de economische vooruitgang. Deze oude mensen zijn al jaren samen, vele jaren gelukkig getrouwd en nog altijd blij met elkaar. Samen wijden ze zich aan het draaien van de gebedsmolens voor het emotionele geluk van iedereen.

'441631' door corriedewinter '441631' door corriedewinter

BhutanPhuntsholing

BhutanPhuntsholing

Huiswerk in Bhutan

corriedewinter

Samen huiswerk maken! Ik kom deze meisjes tegen bij de grensrivier tussen Sikkim en Bhutan. Ze zijn uit school en hun traditionele uniform,een jas met manchetten en een schort eronder mag uit. De voorschriften voor kleding en bouwstijl zijn streng, want de overheid wil de cultuur van het land in stand houden. De koning vindt het heel belangrijk dat het volk Engels leert. De meisjes kunnen het al goed en maken hun aardrijkskundehuiswerk ook in het Engels. Er staat: "Why does the river become small during winter? Answer: The river becomes small during winter because there is no rainfall." Knap als je pas 9 jaar bent!

Laat kaart zien