Parovallei

'486276' door Rhodaxx '486276' door Rhodaxx

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Publiek

Rhodaxx

Bhutan is een bijzonder en interessant land om in te reizen en als je gaat dan is het zeer aan te bevelen om een reis te boeken als er veel festivals plaatsvinden. Dat is over het algemeen in september, oktober en begin november. De festivals bestaan uit muziek en dans en behandelen de bekende thema’s als goed en kwaad etc. Persoonlijk keek ik mijn ogen uit naar het publiek dat er aanwezig was.

'490302' door afrika '490302' door afrika

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Vriendelijke oude man

afrika

In de tijd dat ik door Bhutan reisde (1999) werden er maar ca. 2500 buitenlanders per jaar toegelaten, mocht je er slechts zes dagen blijven en er moest constant een gids mee. Maar het is een prachtig en relaxed land. De mensen waren ook supervriendelijk, erg nieuwsgierig en geinteresseerd omdat ze niet zoveel buitenlanders zagen. De foto van deze lieve oude man is genomen op een markt 'ergens' in de Paro vallei.

'489472' door corriedewinter '489472' door corriedewinter

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Snacks voor het...wee

corriedewinter

Zo, het is bijna weekend. Nog even naar winkel no 7 om de laatste snacks te halen. De winkel is genoemd naar Drukpa Kinley, de beschermheilige van Bhutan. De dame verkoopt westerse snacks, zoals cola, chips en chocolade. Aan de buitenkant is dit niet te zien, want Bhutan wil het authentieke karakter en de cultuur van het land behouden en dan mag er geen reclame op de gevel staan. Er gelden strikte bouwvoorschriften, alle gebouwen worden in dezelfde stijl gebouwd. Het houtwerk is versierd met boeddhistische motieven, zoals parels en lotusbloemen. De winkelende dames zijn ook traditioneel gekleed in lange rok en kort jasje, de verkoopster heeft iets makkelijks aangedaan.

'488910' door afrika '488910' door afrika

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Opa met kleinkind

afrika

(Gescande foto) In 1999 was ik in Bhutan. Een prachtig, relaxed en authentiek land, waar het BNG (bruto nationaal geluk) belangrijker is dan het BNP (bruto nationaal product). Per jaar mocht ook maar een beperkt aantal toeristen het land bezoeken en volgens mij is dat nog steeds zo. In de buurt van Paro kwamen we deze vriendelijke man met zijn kleinkind tegen. Opvallend hoe goed zijn kleding matcht met de achtergrond.

'1093743' door travelbag '1093743' door travelbag

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Omhoog naar...Tijgers

travelbag

Zeg je Bhutan dan denk je aan het Tijgersnest. Voor de boeddhisten een bedevaartplaats. Guru Rinpoche zou op de rug van een tijger naar deze plek zijn gesprongen. Er is een grot en hij zou daar 3 mnd hebben gemedtiteerd. Later is er een klooster om heen gebouwd. Om daar te komen is een klimmetje naar 3000 meter. Hou rekening met de hoogte want dit kan je wandeling er naar toe sterk ondermijnen. Drink genoeg en begin uitgerust aan je tocht omhoog.

'1096932' door travelbag '1096932' door travelbag

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Een land van vlaggen

travelbag

Tibetaans boeddhisme is de religie van Bhutan. Hier horen ook de gebedsvlaggen bij. Je ziet ze in de rijstvelden, langs de kant van de weg of in een weiland. In Bhutan zijn het niet alleen de bekende gekleurde vlaggetjes, maar ook witte grote vlaggen en dan ook vaak veel bijelkaar, op stok. Het is dan een gedenkplaats van een overleden iemand. De teksten van de vlaggen gaan met de wind mee, naar de ziel die hier niet meer is.

'1074218' door travelbag '1074218' door travelbag

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Tussen de...gebedsvla

travelbag

In de Paro vallei kun je heerlijk wandelen. Het ligt op 2400 m hoogte. Overdag een heerlijk klimaat, 's avonds is het iets frisser. Natuurlijk ontbreken hier onderweg de gekleurde gebedsvlaggetjes niet. Een brug zo vol vlaggetjes geeft een mooi beeld. De meeste activiteiten in Bhutan ben je verplicht om met een gids van het land te doen.

'1068247' door travelbag '1068247' door travelbag

BhutanParovallei

BhutanParovallei

Veel groen rondom Par

travelbag

Paro, een stadje met ongeveer 15.000 inwoners en liggend op 2400 m hoogte. Het is een rustig stadje. Gelegen in een mooie vruchtbare vallei met veel fris groen. Het is tevens het uitganspunt voor het bezoek aan Tijgersnest. Je kunt er heerlijk in de omgeving wandelen.