Jakar

Jakar is een stad in het midden van Jakar. Het is de hoofdstad van het Dzongkhag (district) Bumthang. Vanwege de ligging in de mooie Bumthang Valley is Jakar een aangename stopplaats, waar je meerdere hotels en guest houses vindt. Bezienswaardig is de bazaar van Jakar.

Informatie over Jakar

Beste foto's & tips van Jakar

'512985' door corriedewinter '512985' door corriedewinter

BhutanJakar

BhutanJakar

Achter de schermen in

corriedewinter

We logeren in een hotel dat naast het klooster Ngang Lhakhang hoog boven Jakar ligt. Hier woont o.a een jongen van 12 jaar, de reïncarnatie van de Heilige lama van Phunaka, de belangrijkste zhong in Bhutan. We kunnen dus wat langer in de buurt rondkijken.We hebben de discussie van de monniken al gezien en we mogen een gebedsceremonie van de kleintjes bijwonen. Normaal mag je daar niet fotograferen, nu dus wel. Zie hiervoor eerder geplaatste foto's. Op het moment van de foto hebben de monniken even vrije tijd. De kok staat nog met zijn schort voor te praten, boven staan wat monniken bij hun cellen, anderen hebben zich al omgekleed, want sommigen mogen westerse kleding dragen. Bovendien moeten de gewaden wel eens gewassen worden. Zoals je ziet ligt het klooster tegen de berghelling. Je kunt vanaf hier naar Jakar lopen. Daar ligt ook de grote kloosterburcht. Geweldig om hier te zijn.

'459629' door PDESOMBERE '459629' door PDESOMBERE

BhutanJakar

BhutanJakar

Fire Blessing tijdens

PDESOMBERE

In BHUTAn houdt iedere abdij jaarlijks één of meerdere festivals, een tsechu. Echt de moeite om dit van nabij mee te maken alhoewel niet evident om de betekenis van de verschillende dansen te volgen en begrijpen. Wij waren op 8 oktober 2014 op het Thangbi Mani festival nabij Jakar, Bumthang (centraal bhutan). Dit festival begint 's morgens met een "FIRE BLESSING". 2 kegelvormig hopen takken en bladeren (lijkt op een kerstboomverbranding :-)) worden in brand gestoken en de mensen lopen tussen die brandende hopen door om een aldus een zegening te bekomen

'387423' door corriedewinter '387423' door corriedewinter

BhutanJakar

BhutanJakar

De nieuwe goeroe in..

corriedewinter

We logeren in een hotel dat naast het klooster Ngang Lhakhang hoog boven Jakar ligt. Hier woont ook deze jongen, de reïncarnatie van de Heilige lama van Phunaka, de belangrijkste zhong in Bhutan. We mogen een gebedsessie bijwonen en de jongen zit vooraan. Hij schijnt alle gebeden al uit zijn hoofd te kennen zonder ze ooit geleerd te hebben. Na afloop zie ik hem staan op zijn balkon, wuivend naar zijn vriendjes. De man naast hem werkt in het hotel, maar is ook zijn begeleider. Ik mag foto’s maken nadat ik de goeroe in spe toestemming heb gevraagd, maar hij wil niet poseren.

Laat kaart zien