Jakar beste reistijd

Het weer in Jakar

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Jakar te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Jakar? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Jakar

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Jakar:

 

De beste reistijd voor Jakar is mei, september en oktober. Van juni t/m augustus heb je met name in de dalen last van de moesson met tot 800 mm regen per maand. De beste tijd om te gaan is het voor- of najaar. Overdag is het dan tussen 15°C en 25°C, hoewel dit sterk afhankelijk is van de hoogte. In de hoofdstad Thimpu is het een stuk kouder. Het najaar is ook de beste periode om een trektocht door de Himalaya te maken. In de zomer   daarentegen valt veel regen.


Reisadvies
Voor Jakar geldt een positief reisadvies. Je wordt echter wel aangeraden waakzaam te zijn.

Feestdagen
8 augustus Onafhankelijkheidsdag, 11, 12 en 13 november Verjaardag van de Koning, 17 december Nationale Feestdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Jakar

Beste foto's & tips van Jakar

'512985' door corriedewinter '512985' door corriedewinter

BhutanJakar

BhutanJakar

Achter de schermen in

corriedewinter

We logeren in een hotel dat naast het klooster Ngang Lhakhang hoog boven Jakar ligt. Hier woont o.a een jongen van 12 jaar, de reïncarnatie van de Heilige lama van Phunaka, de belangrijkste zhong in Bhutan. We kunnen dus wat langer in de buurt rondkijken.We hebben de discussie van de monniken al gezien en we mogen een gebedsceremonie van de kleintjes bijwonen. Normaal mag je daar niet fotograferen, nu dus wel. Zie hiervoor eerder geplaatste foto's. Op het moment van de foto hebben de monniken even vrije tijd. De kok staat nog met zijn schort voor te praten, boven staan wat monniken bij hun cellen, anderen hebben zich al omgekleed, want sommigen mogen westerse kleding dragen. Bovendien moeten de gewaden wel eens gewassen worden. Zoals je ziet ligt het klooster tegen de berghelling. Je kunt vanaf hier naar Jakar lopen. Daar ligt ook de grote kloosterburcht. Geweldig om hier te zijn.

'459629' door PDESOMBERE '459629' door PDESOMBERE

BhutanJakar

BhutanJakar

Fire Blessing tijdens

PDESOMBERE

In BHUTAn houdt iedere abdij jaarlijks één of meerdere festivals, een tsechu. Echt de moeite om dit van nabij mee te maken alhoewel niet evident om de betekenis van de verschillende dansen te volgen en begrijpen. Wij waren op 8 oktober 2014 op het Thangbi Mani festival nabij Jakar, Bumthang (centraal bhutan). Dit festival begint 's morgens met een "FIRE BLESSING". 2 kegelvormig hopen takken en bladeren (lijkt op een kerstboomverbranding :-)) worden in brand gestoken en de mensen lopen tussen die brandende hopen door om een aldus een zegening te bekomen

'387423' door corriedewinter '387423' door corriedewinter

BhutanJakar

BhutanJakar

De nieuwe goeroe in..

corriedewinter

We logeren in een hotel dat naast het klooster Ngang Lhakhang hoog boven Jakar ligt. Hier woont ook deze jongen, de reïncarnatie van de Heilige lama van Phunaka, de belangrijkste zhong in Bhutan. We mogen een gebedsessie bijwonen en de jongen zit vooraan. Hij schijnt alle gebeden al uit zijn hoofd te kennen zonder ze ooit geleerd te hebben. Na afloop zie ik hem staan op zijn balkon, wuivend naar zijn vriendjes. De man naast hem werkt in het hotel, maar is ook zijn begeleider. Ik mag foto’s maken nadat ik de goeroe in spe toestemming heb gevraagd, maar hij wil niet poseren.

Laat kaart zien