Bangladesh stekker

Bangladesh – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Bangladesh, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bangladesh gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Bangladesh gebruikt kunnen worden zijn : Type A, C, G, D en K
Stekker A
Stekker C
Stekker G
Stekker D
Stekker K

Informatie over Bangladesh

'164426' door Dapau '164426' door Dapau

BangladeshChittagong

BangladeshChittagong

Dreamer

In het hele vroege ochtendlicht kijkt deze jonge monnik nog wat dromerig voor zich uit door een open kloosterraam

'342395' door Giraffe '342395' door Giraffe

BangladeshChittagong

BangladeshChittagong

Verlegen

De Mru, één van de etnische groepen in de Chittagong Hill Tracts zien niet zo vaak blanke mensen. Ons bezoek aan het dorp trok dan ook onmiddellijk de aandacht van alle kinderen. Sommigen waren heel stoer en kwamen dichtbij, anderen keken liever van een afstandje. Toen ze eenmaal op mijn scherm van de camera zichzelf terug konden zien was het ijs gebroken. Ook dit verlegen meisje gaf met een bescheiden knikje toestemming voor een foto.

'161496' door Dapau '161496' door Dapau

BangladeshChittagong

BangladeshChittagong

Even wennen

Bangladesh is een bijzonder land met bijzondere minderheden groepen. Voor een filmproject mocht ik (Paul) daarheen om in een afgesloten gebied in het land te filmen. Zo kom je nog es bij mooie mensen thuis. Voor het dochtertje in dit gezin was dat even wennen, maar dat kwam uiteindelijk helemaal goed. Dit is in een 'Marma' dorp. (groot bekijken)

Bekijk alle Bangladesh foto's en tips