Bangladesh reisblogs

Suzanne in Bangladesh

suzannevanderhorst is er nu(tot 18 nov 2009) Gepost op 09 okt 093 reacties

Water, laagland, groen. Je zou denken dat het om een beschrijving van ons kikkerland gaat. Niets is minder waar. Er bestaat nog land waarvoor deze kenmerken opgaan. Een land dat voor de rest in geen velden of wegen op Nederland lijkt. Verre van dat. Ik heb het over Bangladesh. Gelegen in zuid Azië kent Bangladesh de Islam als hoofdreligie, gaan vrouwen er niet zonder hoofddoek de straat op en leeft 45 procent van de bevolking beneden de armoede grens. Het is een land van moeilijkheden en beperkingen, maar ook van mogelijkheden en absolute schoonheid. Je raakt niet uitgekeken op de heldere kleuren, de frisse natuur en de prachtige uitzichten. Problemen zitten hem voornamelijk in het inwoneraantal. Bangladesh mag dan vier keer groter zijn dan Nederland, er wonen maar liefst tien keer zoveel Bengalen; honderd zestig miljoen. De ´strijd´ tegen het water waarin dit land gelijkenis kent met Nederland, beperkt zich in Bangladesh tot duizenden ferry´s en miljoenen bruggen.

Ik verblijf in totaal twee maanden in Bangladesh, voornamelijk in het meest afgelegen zuiden van het land. Ik fotografeer, schrijf en help de mensen waar mogelijk. Willen jullie meer lezen? Bekijk dan af en toe mijn website, waar ik stukjes schrijf onder News en foto´s plaats in mijn Portfolio onder Bangladesh. Je kunt m´n website vinden onder www.suzannevanderhorst.nl

Achi!

Suzanne

suzannevanderhorst Positie 29084 (0 p.) Lid sinds 10-07-2009 Foto's en tips: 9 Blogs: 1 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

zandverzamelaar

Door: zandverzamelaar • Geplaatst op

Hoi Suzanne. Wat een fantastische foto's, ben erg onder de indruk van dit land, eigenlijkstonden alleen de natuurrampen en armoede in mijn geheugen geprent. Dit land voeg ik beslist toe aan mijn lijstje.

Een andere vraag, ga je er nog eens naar toe? Dan wil ik je vragen om zand van strand of een berg mee te nemen. Het enige wat je nodig hebt is een fotorolletjedoosje. Mijn naam verraadt het al: ik verzamel zand van alle landen in de wereld en van Bangladesh heb ik nog niets.

Jan-Petra

Door: Jan-Petra • Geplaatst op

Hoi Suzanne,
Net even een bezoekje aan je website gebracht. Prachtige foto's en erg indrukwekkend wat je doet. Wens je veel succes in Bangladesh & India straks.
groetjes Petra

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Ga ik zeker doen, succes daar.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.