Bangladesh reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Bangladesh is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het advies is gebaseerd op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Bangladesh

Er gelden veiligheidsrisico’s voor reizen naar Bangladesh. De situatie in het land is onvoorspelbaar; 24-uursstakingen, geweldsincidenten en demonstraties komen regelmatig voor. Ook het verkeer in Bangladesh is erg gevaarlijk. Men houdt zich gewoonlijk niet aan de verkeersregels, waardoor ongelukken aan de orde van de dag zijn. Daarnaast kunnen toeristen slachtoffer worden van diefstal en berovingen. Wees te allen tijde waakzaam, ga niet in het donker de straat op als het niet nodig is en bestel een taxi per telefoon (die zijn meestal betrouwbaarder).

Met deze informatie in het achterhoofd is er nog één aandachtspuntje: het weer. Van maart tot en met november komen in Bangladesh regelmatig tropische stormen, cyclonen en overstromingen voor. Probeer deze periode te vermijden. Wil je toch afreizen naar Bangladesh in deze tijd, volg dan de berichten in de media en laat je goed informeren over de huidige situatie. 

Informatie over Bangladesh

Meer Bangladesh inspiratie

'164426' door Dapau '164426' door Dapau

BangladeshChittagong

BangladeshChittagong

Dreamer

In het hele vroege ochtendlicht kijkt deze jonge monnik nog wat dromerig voor zich uit door een open kloosterraam

'553068' door ingridkoedood '553068' door ingridkoedood

BangladeshDhaka

BangladeshDhaka

Die ogen!

Die ogen! Je zou denken als blikken konden doden. Niets is minder waar. Na een paar fotootjes kwam ze helemaal los en vond ze het leuk om op de foto te gaan.

'173906' door Dapau '173906' door Dapau

BangladeshChittagong

BangladeshChittagong

Helpende Hand

Soms zijn ouders te arm om hun eigen kinderen op te voeden. Het plaatselijke klooster vangt die kinderen op, geeft ze eten en helpt met scholing. Op deze manier krijgen de kinderen weer de kans om later iets terug te doen voor hun gemeenschap. (groot bekijken)

Laat kaart zien

Laatste Bangladesh artikelen

Met onze reisgids Bangladesh ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Door: evanruiten
Langste spoorlijn ter wereld

Met het verbinden van de spoorwegen van India met die van Bangladesh, ontstaat binnenkort de langste spoorweg ter wereld. Hierdoor kun je straks een retourtje boeken van Londen naar Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.

Met het verbinden van de spoorwegen van India met die van Bangladesh, ontstaat binnenkort de langste spoorweg ter wereld. Hierdoor kun je straks een r...