Azerbeidzjan image

Azerbeidzjan


Reisgids

Azerbeidzjan
Azië
Mmackintosh

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Azerbeidzjan-vakantie: je gratis reisgids

Azerbeidzjan ligt in het Kaukasus gebied tussen Rusland en Iran, met aan de oostkust de Kaspische Zee. Een deel van het landschap van Azerbeidzjan is redelijk vlak, soms zelfs onder zeeniveau. Aan de andere kant heeft Azerbeidzjan bergen met daarin verscholen oude forten, duizenden eeuwenoude wandtekeningen en vulkanen die modder spuiten. Verspreid over het land en in de cultuur vind je overblijfselen van bezettingen door onder andere Rusland en diverse Europese, Aziatische en Arabische landen en stammen. Olie is het belangrijkste exportproduct, wat ten goede komt aan de strategische positie van het land. Het overgrote deel van bevolking heeft er echter weinig economisch profijt van. Toeristen vind je niet veel in Azerbeidzjan, reizigers die er wel heengaan zijn veelal geïnteresseerd in geologie en natuur.

Wat zegt de community

(3)
Bekijk reviews >

Van onze community

futuristisch
futuristisch
Bakoe
Jeannette

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Azerbeidzjan van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Azerbeidzjan dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Azerbeidzjan:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Azerbeidzjan kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Azerbeidzjaanse Manat (AZN). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Azerbeidzjan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Azerbeidzjan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Azerbeidzjan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 3 uur later
  De hoofdstad van Azerbeidzjan is Bakoe.
  Het oppervlak van Azerbeidzjan is 2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Azeri.