Artikelen & Blogs Azië en Midden-Oosten

Reisnieuws

Deze verborgen ruïnes zijn hét alternatief voor Petra

Gepubliceerd: 21 jan 2018

Petra klinkt je vast bekend in de oren. Deze historische Jordaanse woestijnstad werd aangelegd door de Nabateeërs en in 2007 verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen. Wat veel mensen echter níét weten is dat de Nabateeërs nog veel meer ruïnes achterlieten. Dit zijn misschien wel de allermooiste.

Columbus Travel
Columbus Travel


Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy Six, Flickr)

De verborgen woestijnstad Madain Saleh in het noordwesten van Saudi-Arabië is nog vrijwel helemaal intact. Althans, het deel dat bloot is komen te liggen: een uitgestrekte necropolis (dodenstad) bestaande uit maar liefst 131 tombes, rijkelijk versierd met inscripties, tekeningen en rotskervingen. De rest van de op één na grootste stad van het Nabatese rijk, dat groot werd vanwege zijn monopolie op woestijnhandelsroutes, ligt vermoedelijk nog steeds bedekt onder een dikke laag zand. Hoewel de woestijnplaats op de Unesco-lijst van beschermde erfgoederen staat, staat het toerisme in dit afgelegen deel van het Saudisch schiereiland nog volledig in de kinderschoenen. Hier geen parkeerplaatsen vol met toeristenbussen, maar verlaten vlaktes en grillige rotspartijen. Geen toeristenmassa, maar totale rust. Ga dus nú en heb het (konink)rijk voor jezelf.


Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy SixFlickr)

Zo kom je er

Vanuit Europa vlieg je eerst op de Saudische hoofdstad Riyad, waar je overstapt op een Saudia Airlines-vlucht naar de heilige stad Medina. Stap vervolgens in een huurauto en rijd vier uur noordwaarts naar het oasestadje Al Ula, wat een goede plek is om een hotel te boeken. Van daar is het nog maar veertig kilometer rijden naar Madain Saleh


Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy SixFlickr)

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Azië en Midden-Oosten artikelen
Reisnieuws
Voor jou alleen: ’s werelds mooiste trekpleister

16 feb 2018, Wát – hint – als wij je vertelden dat je ’s werelds mooiste bezienswaardigheid, ’s werelds mooiste Unesco-erfgoed en tevens ’s werelds ‘beste plek om te bezoeken’ volledig voor jezelf kunt hebben?

0
Video
Magisch mooie gletsjer ontdekt in de Himalaya

10 feb 2018, Wauw, wat een plaatje! De Poolse fotograaf en waaghals David Kaszlikowski stuitte tijdens zijn beklimming van de K2 – de op één na hoogste berg ter wereld – op een nog onontdekte, verborgen gletsjer. Bekijk de magische beelden van het ijslan...

0
Goedkoop reizen
Helikopter vliegen vanaf € 15? Hier kan het

29 jan 2018, Helikopter vliegen, dat wil jij toch ook?! Voor de prijs hoef je het niet meer te laten, want wij zetten de goedkoopste opties voor een helikoptervlucht voor je op een rijtje.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.