Reisnieuws

Deze verborgen ruïnes zijn hét alternatief voor Petra

Gepubliceerd: 21 jan 2018 0
Petra klinkt je vast bekend in de oren. Deze historische Jordaanse woestijnstad werd aangelegd door de Nabateeërs en in 2007 verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen. Wat veel mensen echter níét weten is dat de Nabateeërs nog veel meer ruïnes achterlieten. Dit zijn misschien wel de allermooiste.Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy Six, Flickr)De verborgen woestijnstad Madain Saleh in het noordwesten van Saudi-Arabië is nog vrijwel helemaal intact. Althans, het deel dat bloot is komen te liggen: een uitgestrekte necropolis (dodenstad) bestaande uit maar liefst 131 tombes, rijkelijk versierd met inscripties, tekeningen en rotskervingen. De rest van de op één na grootste stad van het Nabatese rijk, dat groot werd vanwege zijn monopolie op woestijnhandelsroutes, ligt vermoedelijk nog steeds bedekt onder een dikke laag zand. Hoewel de woestijnplaats op de Unesco-lijst van beschermde erfgoederen staat, staat het toerisme in dit afgelegen deel van het Saudisch schiereiland nog volledig in de kinderschoenen. Hier geen parkeerplaatsen vol met toeristenbussen, maar verlaten vlaktes en grillige rotspartijen. Geen toeristenmassa, maar totale rust. Ga dus nú en heb het (konink)rijk voor jezelf.

Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy SixFlickr)Zo kom je erVanuit Europa vlieg je eerst op de Saudische hoofdstad Riyad, waar je overstapt op een Saudia Airlines-vlucht naar de heilige stad Medina. Stap vervolgens in een huurauto en rijd vier uur noordwaarts naar het oasestadje Al Ula, wat een goede plek is om een hotel te boeken. Van daar is het nog maar veertig kilometer rijden naar Madain Saleh

Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy SixFlickr)


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Rooms with a view: 5x slapen in een vuurtoren

Laten we eerlijk zijn: hotelkamers zijn eigenlijk best wel saai. Tenminste, wél als je de doodnormale accommodatie-opties gaat vergelijken met een nachtje slapen in een vuurtoren!

Laten we eerlijk zijn: hotelkamers zijn eigenlijk best wel saai. Tenminste, wél als je de doodnormale accommodatie-opties gaat vergelijken met een nac...

Binnenkort naar Azië? Zo blijf je onderweg online!

Stel je voor: je bent op weg naar de paradijselijke stranden van Thailand of de rijstvelden van Vietnam. Even appen of het nieuws checken? Bij 333travel kan het vanaf nu dankzij de wifi aan boord van minibusjes in Azië.

Stel je voor: je bent op weg naar de paradijselijke stranden van Thailand of de rijstvelden van Vietnam. Even appen of het nieuws checken? Bij 333trav...

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.