Reisnieuws

4x de beste landen om wilde olifanten te zien

Gepubliceerd: 30 aug 2017 0
Olifanten zijn majestueuze dieren en voor velen is het dan ook een droom om ze in het wild te zien. Maar hoe kies je in hemelsnaam uit de honderden Afrikaanse en Aziatische natuurparken?! Wij helpen je een handje op weg, maar zijn ook benieuwd naar jóúw mening.



Wil jij een meet & greet met een wilde olifant? Wij helpen je kiezen tussen de natuurparken (Foto: Reisreporter k026)



Om de Afrikaanse olifant van dichtbij te zien, ga je naar …



1. Namibië



Het is een beestenbende in Etosha Nationaal Park! Er komen ongeveer 2500 olifanten voor, die rondtrekken in kuddes van tot wel vijftig dieren met maximaal acht mannetjes. Hoewel de meeste olifanten pas ’s nachts koers zetten naar een waterpoel, laten ze zich overdag regelmatig zien bij Olifantsbad, Tsumcor, Aus en Kalkheuvel.



2. Zambia



In het uitgestrekte South Luangwa National Park komen zo’n 10000 olifanten voor. De gaafste manier om ze van dichtbij te zien is door deel te nemen aan een wandelsafari. Het park vergaarde ook bekendheid door de Mfuwe Lodge, een accommodatie die geregeld een olifantenfamilie op bezoek krijgt. De familie komt er jaarlijks op ‘vakantie’ om te snoepen van de vruchten van de mangobomen op het terrein.



3. Botswana



In het Botswaanse Chobe Nationaal Park komen naar schatting 70000 olifanten voor. Hiermee is het een van de grootste concentraties van Afrika. De dieren staan er bovendien om bekend dat ze groter worden dan veel soortgenoten in andere parken. Bijzonder is een boottocht over de Chobe-rivier. Vanuit het bootje spot je olifanten aan de oever óf in het water!



Om de Aziatische olifant van dichtbij te zien, ga je naar …



4. Sri Lanka



De olifantensoort die voorkomt op Sri Lanka is de grootste van alle Aziatische olifanten. De beste tijd om ze te bewonderen is aan het einde van de droge tijd, wanneer ze zich massaal verzamelen in de buurt van waterpoelen. In het zuiden liggen diverse nationale parken met olifanten, maar deze zijn over het algemeen erg druk. Wijk daarom uit naar het noordelijker gelegen Wilpattu Nationaal Park.



Op het internet en binnen onze community prijken prachtige olifantenfoto’s van allerlei bestemmingen. Weet jij nog mooie plekjes om op verantwoorde wijze wilde olifanten te spotten? Laat het ons weten!


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...

Test je kennis van Scandinavië en win 2 vliegtickets naar Fins Lapland!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou met twee vliegtickets naar Fins Lapland voor een geweldig Scandinavisch avontuur!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste scor...