Sevanmeer en omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Transcaucasian trail

Sevanmeer en omgeving,
Armenië


Toeval bestaat niet. Twee weken nadat ik mijn ticket naar Armenië had geboekt, verscheen er op de site een artikel over de Transcaucasian trail, een route dwars door het Kaukasus-gebergte. Een eeuwenoud herderspad, dat door vrijwilligers toegankelijk is gemaakt en sinds deze zomer opengesteld is voor wandelaars. Hoe leuk is het om deze tip gelijk in praktijk te brengen.

Het Armeense deel van de trail ligt in het Nationale Park Dilidzjan en is nu nog 85 km lang, maar zal in de toekomst worden uitgebreid naar de buurlanden Georgië en Azerbeidzjan, waardoor je over een afstand van 1500 km een groot deel van de oude historische zijderoute kunt volgen. De paden worden aangegeven met rood/witte paaltjes en lopen door valleien en over bergen. Het landschap is enorm gevarieerd. Zo loop je door een steppeachtig gebied en zo door het bos, dat deze tijd van het jaar prachtig is vanwege de herfstkleuren.

Dit is het startpunt van de trail waar we met een kleine groep gedropt werden voor onze eerste etappe. Armenië is nog vrij onontdekt dus je loopt uren zonder ook maar iemand tegen te komen, dat maakt deze hike uniek en de beleving intens. Dus wandelschoenen aan en gaan!