Jerevan reisblogs

Armenia reisverslag deel 3 29/7 en 30/7/2010

smilingfred bereidt zich voor Gepost op 14 aug 100 reacties

Donderdag 29.07.2010.
Na mijn zelf gemaakte ontbijt ben ik naar mijn vrijwililgerswerk gegaan. In de middag rond 3 uur is de warme middagmaal. Dit maal in een kelderrestaurant waar het heel gezellig is om te zijn. Typische Armeens brood, heel dun, heel breed, lijkt een beetje op een hele grote pannenkoek, aangevuld met veel salades en andere spijzen. De naam van dit brood is lavash.
Verder gegaan met werken voor deze reisorganisatie tot de avond. In een ander restaurant in Yerevan gingen we eten waar ook de gasten van deze reisorganisatie hun afscheidsdiner hadden. Ik kreeg de kans om in contact te komen met hun Spaanse en Italiaanse gasten van hen en daarmee te praten. Op mijn vraag of ze klachten hadden (typisch Nederlands deze vraag) of ze het naar de zin hadden gehad, of ze suggesties hebben, vertelden ze mij dat ze uiterst tevreden waren over de services van deze reisorganisatie en over de reis waren ze zeer tevreden. Na het diner werd ik hartelijk bedankt voor deze reis die ze gemaakt hadden, terwijl ik er niets aangedaan had. Grappig. Om 21.00 uur wilde ik deze maal eens vroeg naar bed. De directeur van deze reisorganisatie bracht me naar mijn appartement, maar voordat ik daar naar toe ging, reden we naar het gezellig en drukke centrum waar vele barretjes zijn, welke merendeels gelegen zijn aan het zwanenmeer, nabij het standbeeld van Khatchaturian, de Armeense componist, bekend om zijn muziekstukken onder meer van de zwaardans.
Na het gezellig treffen rond het zwanenmeer (zwanen zijn zeldzaam in Armenie) zijn we lopend naar de gekleurde spuitende fontuinen gegaan, alwaar op de achtergrond passende klassieke muziek wordt gespeeld. Een waar spektakel om te zien en te horen. Ondanks dat het 22.15 uur was, was het heel erg druk met toeschouwers. Later liep ik terug naar mijn appartement en viel als een blok in slaap. Ik was echt heel moe.
Vrijdag 30.07.2010
Ik sliep uit tot 08.30 uur en heb eigenlijk de hele dag bij de reisorganisatie doorgebracht. Tegen 18.00 uur zijn we richting mijn appartement gegaan om te gaan dineren. Eerst een ½ lter smakelijke Armeens bier en daarna de maaltijd. Gedurende het diner hebben we gezellig over andere dingen gesproken dan toerisme zoals over wel of niet samen wonen, trouwen, homo’s en lesbo’s en zulke zaken in Armenie.
Je gaat niet samenwonen in Armenia, dat past niet en men vindt dat niet juist. Eerst trouwen vanaf 18 jaar, eigenlijk moet je op je 21 ste getrouwd zijn en ben je 27 en nog niet getrouwd, dan kom je bijna niet meer aan de bak.
Homo’s en lesbo’s worden (bijna) niet geaccepteerd, maar er zijn in Yerevan wel clubs voor hen. Op het platteland wil men er niet over praten.
Het minimum inkomen is 100 Euro per maand. Een gemiddeld inkomen is zo’n 200 tot 300 euro per maand. Het pensioen is zeer laag, dus wonen vele oudjes bij hun kind(eren) in.
De vele typen auto’s, van Wolga tot Mercedes, van Lada tot dure 4 wheel drives, de nieuwe auto’s behoren dus veelal aan de bank tot ze zijn afbetaald. De oude auto’s rijden soms langer dan 20 jaar.
Ik was dus rond 20.00 uur in mijn kamer, ik heb koffie gezet en tot 22.00 uur heb ik gelezen. Ben daarna moe in mijn bed in slaap gevallen.

smilingfred Positie 29845 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.