Jerevan reisblogs

Armenia reisverslag deel 2 woensdag 28/7/2010

smilingfred was er (tot 08 aug 2010) Gepost op 14 aug 100 reacties

Woensdag 28/07/2010
In het appartement legt vers brood, kan ik koffie of thee zetten , eieren bakken, dus een beetje voor mijzelf moet ik iedere ochtend zorgen.
Even wat basis toerisme informatie over Armenie. (zie Yerevan Guide voor meer informatie) Er zijn vele kunstuitingen zoals beelden in de stad , op pleinen en in parken. Er is veel cultuur te vinden in Yerevan zoals vele (historische) musea, kunst gallerijen, circa 15 theaters, verschillende culturele organisaties, natuurlijk Aram Khachaturian Concert Hal, kamermuziek theater,etc.
Uitgaan mag natuurlijk niet ontbreken, cafees, bars, vele lokale – en internationale eetgelegenheden, u zult zich niet vervelen, tenzij men dat wenst om rustig een boek te lezen en zich terug te trekken op zijn (hotel) kamer of rond het zwanenmeer. Bent u gek op winkelen, bijvoorbeeld een leuk souvenier voor thuis of voor vrienden vinden, ook dan zult u beslist aan uw trekken komen in de verschillende winkels en op de lokale markten.
Meer zien van Armenia: Via de reisorganisatie waar ik door ben uitgenodigd zijn natuurlijk verschillende reizen in Amenie te maken. Of dat gewoon een stadsrondrit is, een rondreis, wandelen, fietsen, cultuur, natuur, winter of juist uw vakantie, met of zonder internationaal sprekende talen gids. U kunt ook een Hertz auto voor 1 of meedere dagen bij hen huren. Of boek een taxi via hen, zekerheid voor alles!
Natuurlijk kan men ook met het openbaar vervoer gaan. In Yerevan rijden metro’s, taxies en bussen. Let wel op, Armenia heeft niet alleen zijn eigen taal maar ook zijn eigen alfabet. Veel jongeren spreken een buitenlandse taal.
Klimaat: Continentaal klimaat. Vochtigheidsgraad laag. Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden Celsius. In de winter kan de temperatuur teruglopen tot min 10 tot 15 graden. Door de verschillende landschappen en bergen in Armenie, kunnen de temperaturen ver uit elkaar lopen.
Voor meer informatie zie: www.armeniantravelbureau.com
Electriciteit: gewoon 220 volt en men hoeft geen verloopstekkers mee te nemen.
Banken zijn 6 dagen op de verschillende tijden geopend om geld te wissellen.
Om 10.00 uur wordt ik opgehaald om aan mijn vrijwilligerswerk te gaan. Ben heel benieuwd wat deze nieuwe dag in Armenie me gaat brengen.
We reden weg van het appartement alwaar ik verblijf, de zon was al behoorlijk op temperatuur, welke in de middag opliep tot ongeveer 37 graden celsius. Het vreemde is dat deze temperatuur niet zo heet aanvoelt als in Nederland. Eigenlijk is het best wel uit te houden.
Gedurende de ochtend hebben we aan – ice breaking – gedaan en de echte vragen langzamerhand op papier gezet zodat we meer struktureel kunnen werken in de loop van de dagen dat ik in Armenie zal zijn.
We reden door behoorlijk drukke straten en met ook veel westerse auto’s maar ook de oude Lada’s zijn er nog volop te vinden. Ik kreeg nog een kleine rondrit door overigens een schoon Yerevan. Oude gebouwen en moderne style gebouwen wisselen elkaar af. Verschillende soorten van kleine en grote winkels in winkelstraten en gelegen aan drukke boulevards met veel westerse merken welke in kunnen Yerevan gekocht worden. Ik kan me indenken om bij de operahuis te gaan zitten, gelegen aan een meer, met een lekker glas wijn en dan lekker mensen bekijken. De mensen lopen er modern bij, de jongeren gekleed in moderne kleding al flirtend naar de andere sexe.
Dus veel ouderwets zult u niet in Yerevan aantreffen. In Armenia kan je ook als 50 plusser en single reizigers heerlijk ontdekken door middel van een uitgestippelde fietstocht van 8 dagen voor de matig geoefende fietser. Voor de getrainde fietser zijn er werkelijk prachtige bergfietstochten gedurende 15 dagen te fietsen. Wel, zoals ik begrepen heb, je eigen fietsen meenemen naar Armenia. U zult opvallen, fietsen is niet het ding voor Armeniers. Natuurlijk kan je het je meer gemakkelijk maken door middel van een 8 daagse culurele rondreis in een goede en rookvrije bus. Men slaapt iedere avond in een ander hotel en streek en leert heel veel van het land Armenie kennen. Volgens de reisorganisatie draagt de chauffeur en reisleiding zelfs de koffers van 50 plussers naar en van het hotel. Wat een service!
In de middag zijn we rond 15.00 uur gaan lunchen.Dit is een normale tijd om te gaan lunchen. Op nog geen 5 minuten lopen van mijn werkplek zijn meerdere luxe restaurants gelegen. Ik had Nederlandse honger naar iets met kaas en melk erbij. Voor Armeniers iets vreemd, ze eten gedurende de lunch een warme maaltijd inclusief vlees. De chefkok gaf ons een rondleiding in zijn nieuwe resaturant tot in de keuken toe. Hij verteld dat hij ook workshops koken geeft.
Terug naar mijn vrijwilligers werkplek. De medewerksters van deze reisorganisatie zijn verbaasd over mijn kennis en over de nieuwe mogelijkheden die ik aan hun toeristisch product kan gaan toevoegen en dan te bedenken dat ik pas mijn eerste dag tesamen met hen is.
Om 19.00 uur stoppen we met werken. Ik ben best moe en wordt naar mijn appartement gebracht voor 1 uurtje voor mijzelf. Vanavond rond 20.00 uur gaan we in een Armeens restaurant eten. BBQ is een welkome aanvulling van speciale maaltijden.
Eerst bezochten 4 verschillende restaurants, de een nog mooier en interessanter dan de andere.
Omdat we met elkaar wilden praten, kozen we voor een restaurant waar geen (luide) muziek werd gespeeld. Er werd een Armeense grill besteld. Het valt te vermelden dat de meeste groenten welke aangeboden worden (dus ook in supermarkten) biologisch geteelde groenten zijn. Dus wat let u als u op zoek bent naar gezonde maaltijden gedurende uw vakantie, u zult het in Armenie vinden. Het typische van Armeense maaltijden is dat er van elk produkt wat besteld wordt, slechts 1 schotel wordt opgediend. Men eet met elkaar van dezelfde schotels. Wijn, water, cola, bier bij de maaltijden is heel normaal. Ik eet niet zoveel en dus ging er veel voedsel terug naar de keuken.
We hebben vanavond heel wat gesproken over wat er van mij verlangd wordt, dus mijn programma voor morgen staat nu vast. Het is inmiddels over twaalven en dus tijd naar bed te gaan in mijn aicro appartement.

smilingfred Positie 29829 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.