Jerevan reisblogs

Armenia, mijn reisverslag, deel 1

smilingfred was er (tot 08 aug 2010) Gepost op 14 aug 100 reacties

Fred Vorstenbosch in Armenia van 27/07/2010 tot 08/08/2010.


Welkom in het land van Legendes!
Dinsdag 27/07/2010
Armenie ligt op circa 4,5 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Met Armavia airlines, vlieg je in modern materiaal van Amsterdam, over Duitsland, Polen, Oekranie, Rusland, Georgie en daarna land je in Yerevan.
Het vliegveld is gelegen op korte afstand van de hoofdstad. In Armenia, welke iets groter is dan Nederland, wonen circa 4,5 miljoen mensen. De hoofdstad is Yerevan en is niet te vergelijken met andere Oost Europese steden die ik tot nu toe gezien heb. Het centrum van de stad is indrukwekkend en modern en practisch iedere avond zijn er gekleurde waterfonteinen aan het spuiten, welke begeleid worden door heerlijke klanken van lichte en klassieke muziek. Dit moet ik beter eens gaan bekijken, want het pas mijn eerste avond in Yerevan. Mensen zitten tot laat in de nacht in cafeetjes rond het zwanenmeer met elkaar te kletsen en eten en drinken.
Er zijn verschillende wijken in Yerevan. De eerste welke we passeren is het Las Vegas wijk van Yerevan. Veel wordt er gegokt in vele kleurrijke gokhuizen. De een nog mooier voorzien van lichtjes dan de andere. Een andere wijk is genoemd naar Bangladesh, gezien het type van flats (lijken verdacht veel op de oude Russische massa flats) zoals ik ze zag.
Armenia wordt onder meer begrenst door Georgie,Iran, Turkije, Azabadjan, etc. Als je naar Turkije zou willen gaan moet je eerst door Georgie reizen. Een directe verbinding met Turkije, mede gezien de geschiedenis tussen beide landen, heeft dit onmogelijk gemaakt. Ook kan je niet zomaar de grens oversteken naar Azrbadjan.
Via goed begaanbare wegen wordt ik naar mijn appartement gebracht in Yerevan, welke gelegen is op loopafstand van het centrum. Het gebouw is oude Russische stijl, maar ik mag niet klagen over mijn appartement.
Volgens de chauffeur die me ophaalde van het vliegveld is Yerevan niet alleen een gastvrije stad maar ook een heel veilige stad. Rond 22.30 uur, toen ik in het centrum van de stad was, waren er nog heel veel mensen in de stad.
Er zijn verschillende bierbrouwerijen en natuurlijk ook fabrieken waar wodka, wijn en heerlijke Armeense Ararat brandies worden gemaakt. Zeker zal ik deze komende dagen ze gaan proeven.
Kunst en cultuur gaan hand in hand met elkaar in Yerevan. Ik ben benieuwd wat ik allemaal nog verder gaat zien en beleven.
Vele westerse moderne hotels zijn in Yerevan te vinden en kunnen ook geboekt worden door mijn gastgever LLC Elitar Travel in Yerevan, www.armeniaholidays.com . Ik ben gevraagd door de PUM (www.pum.nl) om deze reisorganisatie te gaan assisteren en begeleiden in hun toeristische werkzaamheden. Dit is waarschijnlijk al mijn 25 ste missie voor de PUM (vrijwilligers organisatie) en het bevalt me. Ik kom in landen waar nog niet veel Nederlanders zijn geweest. Leuk om deze landen te ontdekken en mensen te informeren over mogelijkheden van Armenia door middel ondermeer dit reisverslag.
Toen we landen, konden we gelijk onze horloges 3 uur voor uit zetten. Ik landde om 19.00 uur Nederlandse tijd en het was gelijk 22.00 uur plaatselijke tijd in Armenia. Voor Armenie heb je een geldig paspoort nodig. Een visum koop je voor 7 Euro op het vliegveld. De kapitein in het vliegveld deelde ons mede dat bij landing de buiten temperatuur 30 graden was. Dat is even wennen om sávonds 22.00 uur. Gelukkig heeft het appartement waar ik verblijf een airco.
Het is inmiddels 01.00 uur Armeense tijd, en ik ga maar naar bed om aan de nieuwe tijd te wennen.
Woensdag 28/07/2010
In het appartement legt vers brood, kan ik koffie of thee zetten , eieren bakken, dus een beetje voor mijzelf moet ik iedere ochtend zorgen.
Even wat basis toerisme informatie over Armenie. (zie Yerevan Guide voor meer informatie) Er zijn vele kunstuitingen zoals beelden in de stad , op pleinen en in parken. Er is veel cultuur te vinden in Yerevan zoals vele (historische) musea, kunst gallerijen, circa 15 theaters, verschillende culturele organisaties, natuurlijk Aram Khachaturian Concert Hal, kamermuziek theater,etc.
Uitgaan mag natuurlijk niet ontbreken, cafees, bars, vele lokale – en internationale eetgelegenheden, u zult zich niet vervelen, tenzij men dat wenst om rustig een boek te lezen en zich terug te trekken op zijn (hotel) kamer of rond het zwanenmeer. Bent u gek op winkelen, bijvoorbeeld een leuk souvenier voor thuis of voor vrienden vinden, ook dan zult u beslist aan uw trekken komen in de verschillende winkels en op de lokale markten.

smilingfred Positie 30196 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.