Armenië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kleurrijk wandelen

Armenië


Het landschap van Zuid-Armenië bestaat voornamelijk uit grijze bergen en rotsen. De kleurrijke uitzondering hierop is het Noravank-gebergte, waar je ook het gelijknamige klooster kunt vinden.

Het klooster ligt op een plateau in een nauwe kloof die is uitgesleten door de Amaghu-rivier. Het omringende gebergte is rood en het uitzicht vanaf het klooster is fenomenaal. Afhankelijk van de stand van de zon veranderen de kleuren van het gesteente.

Vanaf het plateau kun je een prachtige hike maken. Er is geen pad, je zult zelf je weg moeten vinden. Rechts van de foto is een doorsteek naar de vallei achter deze bergrug. Wij volgden het spoor van deze 2 wandelaars en hebben hier uren doorgebracht. Het landschap is één grote explosie van kleuren, een okergeel tot dieprood berglandschap, groene natuur, gecombineerd met een knalblauwe lucht. Een prachtplek om te wandelen en echt verdwalen kun je hier niet omdat het klooster een goed ijkpunt is.

De Noravank-kloof ligt aan een doodlopende weg in het Areni (wijn)-gebied, een vertakking van de H40 de enige hoofdweg in dit gebied. Parkeren kan naast het klooster.