Erevan

De hoofdstad van Erevan is tevens de grootste stad van het land. Yerevan (vaak ook Erevan genoemd) is een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Om de drukte van de stad te ontsnappen heb je de keuze uit meer dan twintig musea. Ook zijn de overblijfselen van een Ottomaans fort uit de zestiende eeuw te bewonderen. De stad ligt aan de rivier de Razdan, die uitmondt in het Sevanmeer.

Informatie over Erevan

Beste foto's & tips van Erevan

'333304' door Fransvdg '333304' door Fransvdg

ArmeniëErevan

ArmeniëErevan

Zangkoor

Fransvdg

Deze foto heb ik gemaakt in het Geghard klooster, niet zo ver van de hoofdstad Jerevan. De Armeniërs zijn er heel trots op dat ze het oudste Christelijke land in de wereld zijn, sinds 301 na Christus. Het verbaasde me dat je foto's mocht maken tijdens zo'n Armeens Apostolische dienst. Het gezang van deze dames klonk prachtig, mede dankzij de geweldige akoestiek in het kerkje.

'339455' door Fransvdg '339455' door Fransvdg

ArmeniëErevan

ArmeniëErevan

Kunstschilder in...Ec

Fransvdg

Deze kunstschilder kwam ik tegen bij de belangrijkste kerk in Armenië. Echmiatsin is de kerkelijke hoofdstad. Hier zetelt de Katholikos van de Armeens Apostolische kerk. Via Google en You Tube kwam ik weer aan toepasselijke muziek: het nummer Painterman van Boney M. www.youtube.com/watch?v=KgevV4tpXVE

'327618' door Fransvdg '327618' door Fransvdg

ArmeniëErevan

ArmeniëErevan

Dameskoor in het...Ge

Fransvdg

Vanuit de hoofdstad Jerevan is het niet ver naar het Geghardklooster. Hier maakten we een indrukwekkende zondagsdienst mee. Deze kloosterkerk hoort bij de Armeens Apostolische Kerk. Het gezang van de dames was prachtig. Ik heb deze foto bij een zijdeur gemaakt . Je ziet nu een deel van het koor op de rug.

Laat kaart zien