Ararat

Ararat is een van de provincies van Ararat. Het ligt in het westen van het land, tegen de grens met Turkije. Vanaf de steile rotsen bij het Saghmosavank Klooster heb je een fenomenaal uitzicht op een kloof, dat is uitgesleten door de rivier Kasagh. Een ander kloostercomplex, die van Khor Virap, ligt 45 minuten ten zuiden van Jerevan, op 100 meter van de Turks-Armeense grens. Met de heilige berg Ararat prominent op de achtergrond.

Informatie over Ararat

Beste foto's & tips van Ararat

'409286' door remski '409286' door remski

ArmeniëArarat

ArmeniëArarat

Khor Virap klooster

remski

Het kloostercomplex Khor Virap ligt 45 minuten ten zuiden van Jerevan, op 100 meter van de Turks-Armeense grens. Met de heilige berg Ararat prominent op de achtergrond. Khor Virap is een van de meest bezochte pelgrimsplaatsen van Armenië, wat het te danken heeft aan St. Gregorius de Verlichter die hier dertien jaar lang gevangen werd gehouden door Koning Tiridates III. Tijdens de jaren van zijn gevangenschap slaagde Gregorius erin de koning tot het christendom te bekeren. In 301 werd Armenië zodoende het eerste officieel christelijke land ter wereld. Toegang tot Khor Virap is gratis. Je bezoekt het complex het beste op een heldere ochtend, wanneer er zo min mogelijk wolken en smog zijn en de stand van de zon gunstig is om foto's te nemen.

'337592' door herman m '337592' door herman m

ArmeniëArarat

ArmeniëArarat

Kasagh Gorge

herman m

Vanaf de steile rotsen bij het Saghmosavank Klooster ( Armeens : ???????????) in de provincie Aragatsotn heb je een fenomenaal uitzicht op een kloof, dat is uitgesleten door de rivier Kasagh. Je zit hier in de directe contreien van de 4090 meter hoge Armeense berg Aragats. Dit is een fraai gebied voor een trekking. Onderweg kom je vrijwel zeker Yezidi-Koerdse herders met hun kuddes schapen of geiten tegen. Omdat het een erg dun bevolkt gebied is en je nauwelijks toeristen tegenkomt, is het wel raadzaam van tevoren het vervoer goed te regelen.

'330431' door Fransvdg '330431' door Fransvdg

ArmeniëArarat

ArmeniëArarat

Snor

Fransvdg

Deze Armeniër kwam ik tegen in Khor Virap, het kloosterkerkje vlakbij de berg Ararat. Hij was trots op zijn snor en wilde best wel even poseren. Zoals heel veel Armeniërs heeft hij ook een flinke neus. Die neus brengt me op een leuk verhaal. Ieder jaar wordt er namelijk een wedstrijd gehouden: Wie heeft de grootste? De winnaar krijgt dan een bijzondere prijs: een gratis neuscorrectie. Zo kan die persoon maar een keer in zijn/haar leven winnen.

Laat kaart zien