Afghanistan stekker

Afghanistan – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Afghanistan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Afghanistan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Afghanistan gebruikt kunnen worden zijn : Type C en E
Stekker C
Stekker E

Informatie over Afghanistan

'336550' door Kymmie '336550' door Kymmie

AfghanistanMazar-i-Sharif

AfghanistanMazar-i-Sharif

Wat, Hoeveel?

Je kunt jezelf bij het zien van deze foto 3 vragen stellen. Wat zijn dat voor dingen? Waarom zijn ze allemaal rood? En hoeveel zijn het er uberhaupt? Twee vragen kan ik beantwoorden...... het zijn gietertjes, er zitten ook blauwe tussen (goed kijken!!!) en hoeveel? Ik vraag me af of die man het zelf eigenlijk wel weet ;-)

'377771' door Kymmie '377771' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Zonsondergang

Als Afghanistan goed te bereizen was (en daarmee bedoel ik niet alleen erheen maar ook het verblijf daar ;-)) zou ik het iedereen aanraden. Ik heb nog nooit zo'n mooie luchten gezien als daar. Je ziet de prachtigste luchten met zonsopgang, zonsondergang en slecht weer, donkeren wolken en dan een rooie gloed van de zon. Stof is ook mede de oorzaak van die mooie luchten. Het stof geeft juist weer iets fabelachtigs aan de lucht. Op deze foto zie je ook nog het opspattende stof van een auto die net daarvoor gepasseerd was.

'335530' door Kymmie '335530' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Bezorgd

Ergens in een dorpje in Uruzgan zag ik deze mannen staan/zitten. Een jongen heel vrolijk, de middelste lijkt diep in de put te zitten en de ander kijkt wat bezorgd. Je zou zeggen dat de situatie ook daadwerkelijk zo is. De waarheid is echter dat de linker jongen het ontzettend leuk vond om buitenlanders te zien, de middelste absoluut niet op de foto wilde en de rechter jongen niet goed wist wat hij er mee aan moest. Leuk detail: let even op het voetbalshirtje onder de kleding van de rechter jongen ;-)

Bekijk alle Afghanistan foto's en tips