Oeroezgan

'377771' door Kymmie '377771' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Zonsondergang

Kymmie

Als Afghanistan goed te bereizen was (en daarmee bedoel ik niet alleen erheen maar ook het verblijf daar ;-)) zou ik het iedereen aanraden. Ik heb nog nooit zo'n mooie luchten gezien als daar. Je ziet de prachtigste luchten met zonsopgang, zonsondergang en slecht weer, donkeren wolken en dan een rooie gloed van de zon. Stof is ook mede de oorzaak van die mooie luchten. Het stof geeft juist weer iets fabelachtigs aan de lucht. Op deze foto zie je ook nog het opspattende stof van een auto die net daarvoor gepasseerd was.

'377683' door Kymmie '377683' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Fietsen

Kymmie

3 mannen gehuld in een Salwaar Kameez rijden over een zijtak van de "A1" (ringweg) van Afghanistan. Deze weg loopt van Kandahar in het zuiden naar Tarin Kowt in Uruzgan. Op de achtergrond zie je een "grind groeve". Daar werd grind gestort en later weer opgehaald (hoe omslachtig) om er bakstenen van de maken. Vergroot de foto voor een beter beeld!

'334525' door Kymmie '334525' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Zonbescherming

Kymmie

Deze verkoper op een bazaar had het slim bedacht! Bij gebrek aan overkappingen, stak hij mooi z'n paraplu omhoog tegen de zon! In de zomer kan de temperatuur in de zon soms oplopen tot meer dan 50 graden. Deze foto is gemaakt in oktober, dus qua hitte viel het toen mee gelukkig. De kleding die hij draagt bestaat uit een salwar kameez en een Sindhi cap of ook wel topi genoemd. Dit hoofddeksel is zeer kenmerkend voor Afghanistan. Echter is het regio Afhankelijk. In Kandahar dragen de mannen overwegend stoffen mutsen waarvan ze de onderkant oprollen.

'336906' door Kymmie '336906' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Verlegen

Kymmie

Heel verwarrend om soms foto's te maken van kinderen daar. Ze willen heel graag op de foto, maar mogen vaak niet van hun ouders. Dit meisje wilde eerst wel, maar werd snel terug gefloten door haar vader. Daarna kwam ze stiekem naar me toe en ging toch met een enigzins verlegen snoetje op de foto. Lief van haar! Haar vader heeft dat gelukkig niet gezien.

'335530' door Kymmie '335530' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Bezorgd

Kymmie

Ergens in een dorpje in Uruzgan zag ik deze mannen staan/zitten. Een jongen heel vrolijk, de middelste lijkt diep in de put te zitten en de ander kijkt wat bezorgd. Je zou zeggen dat de situatie ook daadwerkelijk zo is. De waarheid is echter dat de linker jongen het ontzettend leuk vond om buitenlanders te zien, de middelste absoluut niet op de foto wilde en de rechter jongen niet goed wist wat hij er mee aan moest. Leuk detail: let even op het voetbalshirtje onder de kleding van de rechter jongen ;-)

'335456' door Kymmie '335456' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Groene strook

Kymmie

Door het droge landschap worden de gebieden met rivieren erg kenmerkend. Overal zie je rondom de rivieren groene stroken waar de mensen hun land verbouwen en wonen. Op deze foto zie je mooi die overgang. Van een dorpje, naar het groen, waar de rivier doorheen loopt. En daarachter weer het droge landschap.

'339408' door Kymmie '339408' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Nieuwsgierig

Kymmie

Zoals het leven hier in Nederland wel eens op de hoek van de straat plaats vindt, zo ook in Afghanistan. De reden dat die mensen er zo snel verweerd uit zien, komt omdat ze met weer en wind buiten zijn. Een echt gezellig binnen kennen ze niet. Ze moeten geld verdienen en dat doen ze veelal op het land. Of het nou in de 50 graden is of met -10. Deze jongeman kwam even op de hoek van zijn huis kijken waar er allemaal gebeurde bij hem in de "straat". Deze man draagt een salwar kameez en een typisch Afghaanse Sindhi cap, ook wel topi genoemd.

'377885' door Kymmie '377885' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Stof

Kymmie

Gisteren heb ik een foto geplaatst van een zonsondergang waarop je stof kon zien wat door een voorbij rijdende auto was opgedwarrelt. GG miste de (pantser)auto in de foto. Speciaal voor hem een foto bij laagstaande zon met stof en met.....een busje volgeladen met vrouwen in burka's!

'140326' door travel '140326' door travel

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Schaduw

travel

Met een hitte van boven de 40 graden kwam dit jochie even naast me zitten in de schaduw. Een beetje angstig kijkend, durfde hij toch niet dichterbij te komen. Foto genomen met een pocketcamera.

'334909' door Kymmie '334909' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Kale vlakte

Kymmie

Deze foto is genomen ergens in the middle of nowhere in Uruzgan. Grote kale vlaktes kenmerken daar het landschap. Dit samen met de vele bergen en heuvels. Als je goed kijkt zie je hier en daar herders met schapen of rondtrekkende Kuchi nomaden. In dit geval, stond er een auto geparkeerd waarin, zoals gewoonlijk in Afghanistan, de vrouwen achterin zitten.

'64341' door Alexanders '64341' door Alexanders

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Mannen langs de weg

Alexanders

Mannen zitten hi9er de hele dag....

'333678' door Kymmie '333678' door Kymmie

AfghanistanOeroezgan

AfghanistanOeroezgan

Jonge handelaar

Kymmie

Afghanen zijn echte handelaren. Dat wordt ze al met de paplepel ingegoten. Het is dan ook niet vreemd dat je op een markt zaken staat te doen met een kereltje van nog geen 10 jaar oud.