Lars van der Waarden, internet redactie

Voor Columbus ging hij o.a. naar Zwitserland, Hongarije, Letland, Spanje.

"Hi! Ik ben Lars van der Waarden, 29 jaar en sinds juni 2015 werkzaam bij de internetredactie van Columbus Travel. Amsterdammer in hart en nieren, maar woonachtig in Leiden, waar ik Chinees studeer en een minor Journalistiek volg.

Het liefst reis ik zo vaak én zo ver mogelijk. Mijn absolute toppers qua reizen zijn Tibet, Cuba, Japan en Australië. Tot mijn 17e waren kampeervakanties in Frankrijk de standaard, maar hier kwam in 2005 een einde aan. Ik boekte in een gekke bui een ticket naar de Dominicaanse Republiek. Tijdens deze vakantie liep ik het reisvirus op en ben ik er niet meer vanaf gekomen. De wereld bleek zoveel groter. Bijzondere mensen, nieuwe culturen, onbekende gerechten en andere gewoontes. Daarnaast kan ik tijdens het reizen mijn twee andere passies uitoefenen: Fotograferen en schrijven. Ik ben altijd op zoek naar de mooiste plekjes. Om op papier te zetten, maar ook om vast te leggen. Heel soms, als het regent, ga ik de volgende dag terug naar dezelfde plek om dat ene perfecte shot te krijgen.
Dromen? Paaseiland en Noord-Korea! Gigantische beelden op een klein eiland versus het meest gesloten land ter wereld. Beiden intrigeren mij al jaren en wie weet welke droombestemmingen er nog bijkomen. Hoe dan ook zit ik bij Columbus Travel wel op m'n plek. De bestemmingen vliegen mij om de oren en ik leer hier nóg veel meer over schrijven, reizen en fotografie dan ik had kunnen wensen."

Artikelen & Blogs van Lars van der Waarden

Geheime Albanese legerbasis opengesteld voor toeristen

Altijd al eens willen weten hoe het er op een legerbasis aan toeging in de Koude Oorlog? Dit is je kans! Albanië heeft een voormalig topgeheime militaire basis, gesitueerd op een piepklein eiland, opengesteld voor publiek.

Altijd al eens willen weten hoe het er op een legerbasis aan toeging in de Koude Oorlog? Dit is je kans! Albanië heeft een voormalig topgeheime milita...

Video: daarom moet in een wildpark je deur op slot

Al wildlife spottend vanuit de auto stuit een Amerikaans gezin op een groep leeuwinnen. Natuurlijk stop je om wat mooie plaatjes te schieten en deze prachtbeesten van dichtbij te zien. Maar deze koninginnen van de jungle kunnen dingen, die je als toerist niet verwacht..

Al wildlife spottend vanuit de auto stuit een Amerikaans gezin op een groep leeuwinnen. Natuurlijk stop je om wat mooie plaatjes te schieten en deze p...

Video: freedivers duiken naar vliegtuigwrak

Deze mannen hebben vast geen claustrofobie. Freedivers Daan Verhoeven en Tim Money filmen hoe zij in Engeland een gezonken vliegtuigwrak binnengaan. Zonder zuurstof!

Deze mannen hebben vast geen claustrofobie. Freedivers Daan Verhoeven en Tim Money filmen hoe zij in Engeland een gezonken vliegtuigwrak binnengaan. Z...

Video: timelapse uitbarsting vulkaan Chili

Soms heb je gewoon veel, heel veel geluk: timelapse specialist Martin Heck was op het juiste moment op de juiste plek. Hij had het geluk om de uitbarsting van de Chileense vulkaan Calbuco te zien én vast te kunnen leggen!

Soms heb je gewoon veel, heel veel geluk: timelapse specialist Martin Heck was op het juiste moment op de juiste plek. Hij had het geluk om de uitbars...