image
Getty Images

Shocking: een citytrip is even ongezond als roken!

Lekker dan … Geen enkel Columbus-redactielid rookt en tóch heeft ieder van ons dit jaar al het equivalent van een pakje sigaretten geïnhaleerd. Dit wil je weten over luchtvervuiling in Europa.

Door de toename van auto’s en de komst van budgetairlines is reizen goedkoper en toegankelijker dan ooit tevoren. Nog nooit hopten er in Europa zóveel toeristen van stad naar stad. Ook wij maken gebruik van deze budgetairlines en schrijven regelmatig artikelen over betaalbaar reizen. In onze aankomende edities gaan we dieper in op duurzaamheid. 


Meeroken tijdens je citytrip


Zo slecht is het gesteld met de lucht in Europese steden (Infographic: T&E op basis van deze cijfers)

Reizen on a budget heeft natuurlijk ook een keerzijde. Zo waarschuwt The European Transport and Environment Association in hun rapport voor de invloed van luchtvervuiling in de stad op onze gezondheid. Om de schokkende data behapbaar te maken maakt de organisatie de vergelijking met het aantal sigaretten dat eraan gelijkstaat. Volgens het rapport krijg je tijdens een vierdaagse stedentrip Parijs naast croissants óók het equivalent van twee sigaretten binnen. In ‘vuile’ steden als Istanboel en Praag ligt dat aantal zelfs op vier. En tijdens een citytrip Dublin inhaleer je slechts het equivalent van één sigaret. In Amsterdam, tenslotte, ‘rook’ je er ook twee in vier dagen. 


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.