Méér paspoortstempels in je paspoort? Regel het zo image

Méér paspoortstempels in je paspoort? Regel het zo

Op de redactie zijn we het erover eens: een paspoortstempel heeft iets en we vinden het jammer dat ze op veel plekken niet meer worden uitgedeeld. Tenzij …


Hoe vol staat jouw paspoort al? (Foto: Mohamed Hassan, Pixabay)

Israël en Macau doen er niet meer aan en als je EU-burger bent krijg je ook al geen paspoortstempel meer. Wil jij tóch een souvenirtje overhouden aan jouw reis? Dan is er een trucje dat zo simpel is dat het haast niet te geloven is dat je er nooit zelf aan hebt gedacht: vráág om eentje. Beleefd en met puppyoogjes uiteraard, want paspoortcontroleurs zijn nou niet bepaald types die je tegen je in het harnas wil jagen. En alleen als de situatie het toelaat. Want als de controleur gestrest is, de rij lang is en er veel agenten rondlopen, wordt bedelen voor een paspoortstempel je nou niet bepaald in dank afgenomen. Dat gezegd hebbende; als de situatie het wél toelaat zal de controleur je vaker wel dan niet verblijden met een souvenirtje.  

Leef je niet té erg uit tijdens je roadtrip door Europa. Als je geen blanco pagina’s meer over hebt, kan je visumaanvraag geweigerd worden en moet je je paspoort sneller vervangen voor een dure nieuwe.