Voor een unieke, local citytrip: Airbnb Experiences image

Voor een unieke, local citytrip: Airbnb Experiences

Wat veel mensen (nog) niet weten is dat je met Airbnb méér kunt dan alleen een overnachting boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een intiem privéconcertje in Parijs, voor slechts € 15?


Wil jij ook een privéconcertje meepakken tijdens je stedentrip in Parijs? (Foto: delfi de la Rua, Unsplash)

Sinds een aantal maanden kun je je ook overdag of ’s avonds op sleeptouw laten nemen door een lokale Airbnb-host. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht door de stad of een kookworkshop met lokale ingrediënten. Het idee achter deze ‘Experiences’ (of ‘Ervaringen’) is dat je als toerist op een originele en lokale manier een stad leert kennen.

Als je net als wij van muziek houdt, is het bijvoorbeeld de moeite waard om te kijken of er in jouw stedentripbestemming een intiem privéconcert plaatsvindt. Wij stellen je alvast voor aan Airbnb-hosts ….

... Roger uit Parijs
‘Hoi! Ik ben een Amerikaan die al twintig jaar in Parijs woont. Ik speel door heel Europa muziek met mijn band The Communal Well. En ik houd ervan om mijn liedjes te delen in de intieme setting van mijn woonkamer. Mijn appartement ligt in het hart van de stad, op slechts honderd meter van de Eiffeltoren.’ Vanaf € 15 p.p., airbnb.nl/experiences/77077

… Theo en Jannine uit Londen
‘Hoi! Wij zijn de oprichters van de Hidden Jazz Club. Voor elk jazzevenement nodigen we de beste en meest getalenteerde Londense jazzmuzikanten uit. We houden onze concertavonden in Mick’s Garage, een voormalige autogarage in de hippe wijk Hackney waar nu microbrouwerij, bar en pizzeria Crate in zit.’ Vanaf € 19 p.p., airbnb.nl/experiences/102515

… Esteve uit Barcelona
‘Hoi! Ik ben de oprichter van een online evenementen-startup. Een aantal keer per maand organiseer ik op wisselende locaties intieme muziekconcerten in de stad. De ene keer op een dakterras of marktplein, de andere keer in een bibliotheek of bloemist. Het adres hoor je pas 24 uur van tevoren.’ Vanaf € 20 p.p., airbnb.nl/s/Barcelona--Spanje/experiences.

… David uit New York
‘Hoi! Voor mijn werk als radiomaker maakte ik muziekvrienden over de hele wereld. Als je ze wilt zien optreden, moet je naar mijn evenement Brooklyn Roots: Cathedral Concerts in een 19de-eeuwse kapel in Brooklyn komen. In de pauze kun je in de binnenplaats een praatje met de muzikanten maken’ Vanaf € 18 p.p., airbnb.nl/experiences/107627.


Redactietip: maak je citytrip compleet met een Airbnb Experience! (Foto: FOTOGRAFIA .GES, Unsplash)

Zo regel je zélf een privéconcert

  1. Ga naar de Airbnb-app of airbnb.nl 
  2. Typ je bestemming in de zoekbalk 
  3. Klik bovenaan op ‘Ervaringen’ 
  4. Kies bovenaan ‘Muziek’ of ‘Concerten’ als categorie
  5. Scroll door het overzicht van muziekactiviteiten in diverse steden 
  6. Selecteer de ‘Ervaring’ die jou het meeste aanspreekt 
  7. Kies een datum, log in en volg de stappen

Meer budgettips zien? Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis er geenéén! youtube.com/columbusmagazine