Probleemloos door de veiligheidscontrole. 4 tips image

Probleemloos door de veiligheidscontrole. 4 tips

Omdat we met veel apparatuur reizen worden we er regelmatig tussenuit gepikt door de beveiligers op het vliegveld. Dit is wat JIJ kunt doen om dit te vermijden.


Word jij ook weleens eruit gepikt bij de veiligheidscontrole? (Foto: Monkeybusiness, Deposit Photos)

1. Reis met opgeladen apparaten

Reizen met opgeladen apparaten is niet alleen handig voor als je voor het boarden nog werk moet verrichten. Het toont óók aan dat je apparaten geen illegale of explosieve onderdelen bevatten. In sommige landen controleren ze behoorlijk streng op laptops, en of ze wel echt zijn. Beste manier om dat te bewijzen? Juist, door ‘m effe aan te zetten. 

2. Zorg voor een middel tegen (overmatig) zweten

Het is een van de oudste beveiligingstrucjes uit het boekje, maar nog steeds erg effectief: kijken of iemand (uit angst) overmatig zweet. Het verschil met transpireren als gevolg van de hitte is niet te zien. En juist daarom is het handig om bijvoorbeeld deodorant (niet meer dan 100 ml) bij je te hebben en op te spuiten/rollen voordat je aankomt bij de veiligheidscontrole. 

3. Wees open over fysieke gebreken

Als jij vanwege je fysieke gesteldheid reist met medicijnen of hulpmiddelen, is de kans groter dat je nader wordt geïnspecteerd. Dit soort items wijken nu eenmaal af van de doorsnee passagier. Je kunt er daarom maar beter open en eerlijk over zijn. Vertel de beveiliger over je mankement(en) en leg je eventuele medicijnen boven in je handbagage. 

4. Houd je baard bij

Hoe trots je ook bent op je volle (onverzorgde) baard, als je afreist naar gebieden met inwoners die er een dreigend stereotype aan hebben vastgeplakt kun je ‘m maar beter trimmen of afscheren. Eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Maar op sommige plekken helaas wel de waarheid.