Effe snel douchen op het vliegveld? Zo regel je het! image

Effe snel douchen op het vliegveld? Zo regel je het!

Begeef je je ook wel eens op een onmenselijk tijdstip op het vliegveld? Hoe lekker is het dan om je effe te douchen en op te frissen! Zo regel je het.


Kun jij ook zo genieten van een warme douche? (Foto: abdulmominyottabd, Pixabay)

1. Neem vanaf € 15 een douche bij YOTEL 

Hoewel de hippe en futuristische YOTELAIR-capsulehotelketen al een tijdje bestaat, kwamen we hem onlangs pas op het spoor in Schiphol (op de bovenverdieping van Lounge 2 in pier D en E). Als je er als reiziger een uiltje wil knappen, kun je er al een compacte capsulekamer boeken voor een periode van vier uur. Máár – zo ontdekten we –, je kunt er ook spontaan binnen stappen om een douche te regelen. Je krijgt dan toegang tot een douchehok van vijf vierkante meter, inclusief handdoeken, doucheproducten, toilet en toegang tot wifi en warme drankjes. Kosten voor dit ‘Refresh & Go’-programma van YOTEL op Schiphol: € 15 per uur. Ook bij de YOTEL-vestiging in Charles des Gaulle (Parijs) kun je gebruik maken van deze service, vanaf € 20 per 45 minuten. 

Andere manieren om een douche te regelen op het vliegveld zijn:

2. Neem vanaf € 7,50 een douche bij andere hotelketens

Vertrekt je vliegtuig vanaf een andere pier op Schiphol? Loop dan binnen bij de vestiging van Mercure Hotel (op de bovenverdieping van Lounge 3 in pier F, G en H). Hier zijn douches beschikbaar vanaf € 19,50, inclusief handdoeken en doucheproducten. Ook bij veel Radisson Blu Hotel-airportvestigingen kun je terecht voor een frisse douche. Zo betaal je in de luchthaven van Manchester slechts € 7,50. 


Zit jij tijdens je tussenlanding ook wel eens met je handen in het haar? (Foto: Seth Doyle, Unsplash)

3. Neem een douche in de kamer van een nabijgelegen hotel

Heb je wat meer tijd en ruimte nodig, en hecht je waarde aan wat meer privacy? Focus je dan op een hotel dat niet óp de luchthaven ligt, maar net daarbuiten. Bij de grote ketens kun je doorgaans dagpassen aanschaffen, die niet duurder zijn dan de dagpassen van exclusieve airport lounges. Je krijgt dan de beschikking over een privésuite. 

4. Neem een douche in een airport lounge

Het gros van de exclusieve airport lounges biedt ‘premium’ douchefaciliteiten aan. Ook hiervoor geldt dat je er dagpassen kunt aanschaffen, waarmee je niet alleen kunt douchen maar ook gebruik kunt maken van het buffet, de open bar en de wifi. Via de apps LoungeBuddy en Priority Pass kun je dagpassen aanschaffen voor talloze lounges.

  • Met LoungeBuddy kun je voor € 23 relaxen in de Aspire Lounge (No. 26) in Terminal 1 of de Aspire Lounge (No. 41) in Terminal 3 op Schiphol. Je moet eerst lid worden, maar hoeft níét te betalen voor een abonnement.
  • Met Priority Pass kun je voor € 16 relaxen in de Aspire Lounge (No. 26) in Terminal 1 of de Aspire Lounge (No. 41) in Terminal 3 op Schiphol. Je moet eerst lid worden en voor minimaal € 68 een jaarabonnement afsluiten, waarmee je toegang krijgt tot meer dan duizend lounges wereldwijd. Je betaalt vervolgens een aparte toeslag van € 16 per lounge.

Klik hier voor meer informatie over lounge-toegang.