De Noordkaap: vink ‘m nu af van je bucketlist! image
Marieke141

De Noordkaap: vink ‘m nu af van je bucketlist!

Iedereen die zichzelf reiziger noemt moet er minimaal één keer in z’n leven hebben gestaan: op de Noordkaap. Het noordelijkste puntje van Europa is dankzij de rechtstreekse vluchten van Voigt Travel deze zomer dichterbij dan ooit!


Verken het Noordelijkste puntje van Europa per huurauto. (Foto: Voigt Travel)

De tijd dat je er weken over deed om helemaal vanuit Nederland naar het noorden van Scandinavië te rijden ligt al een tijd achter ons. Sterker nog, dé road trip naar het einde van de wereld in Noorwegen begint tegenwoordig gewoon in het uiterste noorden van Finland. Na een rechtstreekse vlucht van ongeveer 4 uur vanuit Rotterdam stap je in Rovaniemi al in je huurauto en kan het avontuur beginnen.

Doet Rovaniemi een belletje bij je rinkelen? Dat is niet zo gek, want in deze plaats in Fins Lapland woont de Kerstman. Ook in de zomermaanden is Santa Claus Village gewoon te bezoeken. Stuur dus alvast in hartje zomer je kerstkaarten, inclusief stempel van de Kerstman!


Neem op de Noordkaap uitgebreid de tijd om naar het einde van de wereld te turen. (Foto: Voigt Travel)

Maar het ultieme reisdoel is natuurlijk de Noordkaap. Na twee overnachtingen onderweg in een knusse bungalow in Lapland (mét sauna, hoe kan het ook anders in Finland) ligt het noordelijkste puntje van Europa aan je voeten. Via uitgestrekte vlaktes doemt langzaam in de verte de enorme rots van de Noordkaap op. Pas tijdens het rijden wel op voor overstekende rendieren! Files van auto’s zijn hier zeldzaam, maar des te vaker kom je in een kudde rendieren terecht. Dan is filerijden ineens niet meer zo erg.

Neem op de Noordkaap uitgebreid de tijd om naar het einde van de wereld te turen. Het enige wat je hier ziet is gelijkgestemden. Reizigers die hun ultieme droom hebben verwezenlijkt. En papegaaiduikers. Deze prachtige vogels hebben hier hun heil gevonden. En daarin geven we ze groot gelijk. Nadat je de Noordkaap hebt afgevinkt is het tijd om via de fjorden van Noorwegen terug naar Rovaniemi te rijden. Je bent slechts een week weg geweest, maar het voelt als een maand!


Deze prachtige vogels hebben hier hun heil gevonden. (Foto: Voigt Travel.

Zelf naar de Noordkaap?
Wil jij ook deze ultieme reisbestemming in Noord-Scandinavië van je bucketlist afvinken? Specialist Voigt Travel biedt je de mogelijkheid! Boek de Week Noordkaap (vanaf € 995 p.p.) en sta komende zomer op het noordelijkste puntje van Europa.

Langer naar de Noordkaap? Bekijk hier alle fly & drives van Voigt Travel naar de Noordkaap.
Ook camperreizen behoren tot de mogelijkheden.