Geheime codes: Haal op reis nóg meer uit Netflix image

Geheime codes: Haal op reis nóg meer uit Netflix

Wij kunnen ons geen vlucht meer inbeelden zónder Netflix. Maar het aanbod van downloadbare titels is beperkt. Gelukkig is er een manier om ‘vals te spelen’.


Neem jij je laptop mee op reis? (Foto: Thought Catalog, Unsplash)

Een beetje travel geek weet inmiddels dat je Netflix-titels kunt downloaden om ze offline te bekijken. Dit betekent dus dat je ook tijdens de (vlieg)reis kunt genieten van je favoriete serie. Redactietip: wij downloaden voor aanvang van onze reis steeds maar een aantal uur aan kijkmateriaal, want het is niet de bedoeling dat we onze reis achter een monitor doorbrengen … 

Geheime codes

Frequente Netflix-gebruikers weten dat het knap lastig kan zijn om een geschikte serie of film te vinden. Het aanbod spreekt je bijvoorbeeld niet aan. Of je hebt het al gezien. Wat veel mensen echter niet weten is dat Netflix ervoor kiest om slechts een deel van het aanbod aan je aan te bieden. Je krijgt namelijk alléén series en films te zien die aansluiten bij je eerdere voorkeuren. Tenzij je de exacte titel invoert. Gelukkig zijn er codes waarmee je het gehele Netflix-bestand zichtbaar maakt. Deze codes (keys) zijn unieke nummers – per genre – die je achter de URL kunt plakken. Zelf proberen? Plak dan een code uit deze lijst achter de volgende URL in je browser: http://www.netflix.com/browse/genre/[code]. 

Let op: deze methode werkt alleen op je laptop (of computer), en níét op je telefoon of tablet. De website verandert continu, waardoor sommige codes misschien niet meer werken. Maar je krijgt er nog steeds toegang mee tot duizenden extra opties.