Expedities

Reisalternatief voor je smartphone: de ‘dumbphone’

Gepubliceerd: 12 mrt 2018 | Expedities 0
Verlang jij terug naar het Nokia 3310-tijdperk? Wissel je smartphone dan in voor een dumbphone, een telefoon waarmee je alleen maar kunt bellen, sms’en en broodnodige apps kunt gebruiken. Ideaal voor reizigers die toe zijn aan een digitale detox maar tóch bereikbaar willen blijven. 
Reisalternatief voor je smartphone: de ‘dumbphone’

Heb jij al eens van een 'dumbphone' gehoord? (Foto: Gabriel Santiago, Unsplash)

Dit is géén grap; dumbphones – als alternatief voor smartphones – bestaan echt. De wereldwijde verkoop van de toestellen die slechts over een paar functies beschikken, steeg vorig jaar zelfs met vijf procent. En dat terwijl de verkoop van de slimmere variant voor het eerst in jaren daalde. Steeds meer mensen willen er dus eentje. Dumbphones doen het vooral goed in Afrikaanse landen en opkomende economieën zoals Thailand, Vietnam en India.

Wat is het eigenlijk?

Dumbphones zijn niet hetzelfde als ouderwetse toestellen, zoals de iconische Nokia 3310. Zo kunnen er wel degelijk apps op geïnstalleerd worden, waaronder bijvoorbeeld de populaire berichtenapp WhatsApp. Sommige dumbphones behoeven dus alsnog mobiel internet en komen daarom in aanmerking voor een Sim Only-internetbundeltje. Een groot voordeel is dat de batterijen een stuk langer mee gaan. Er zijn zelfs dumbphones met een cameraatje, al is deze van beduidend mindere kwaliteit dan die van een smartphone. Heb jij bijvoorbeeld een reis naar de rimboe op de planning staan? Dan is een dumbphone een stuk betrouwbaarder én bruikbaarder dan een smartphone. Je koopt er al eentje vanaf € 30.

deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

10 superslimme budgettips voor je eilandentrip

Een eilandentrip is de beste manier om dat ultieme vakantiegevoel op te wekken, maar de kosten kunnen héél snel oplopen. Zo bespaar je honderden euro’s op je volgende eilandentrip!

Een eilandentrip is de beste manier om dat ultieme vakantiegevoel op te wekken, maar de kosten kunnen héél snel oplopen. Zo bespaar je honderden euro’...

Avonturier Leon McCarron over zijn bizarre tochten

De Noord-Ierse Leon McCarron fietste van New York naar Hong Kong en wandelde 1600 kilometer door Israël, Jordanië en Egypte. Wat drijft hem tot deze slopende tochten?

De Noord-Ierse Leon McCarron fietste van New York naar Hong Kong en wandelde 1600 kilometer door Israël, Jordanië en Egypte. Wat drijft hem tot deze s...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.