Nederlandse vakantieparken zitten vol met poepbacteriën! image
Lkoedam

Nederlandse vakantieparken zitten vol met poepbacteriën!

Ongedierte, schimmel, stof, haren, vlekken en poepbacteriën; de Consumentenbond deed een hygiëne-onderzoek in Nederlandse vakantiehuisjes en trok zijn neus op voor de bevindingen …

Veertien van de dertig Nederlandse vakantiehuisjes die door onderzoekers van de Consumentenbond binnenstebuiten werden gekeerd, bleken bij lange na niet proper genoeg. Met behulp van uv-lampen werden onder andere sporen van bloed, urine en lichaamssappen gevonden. De goorste oppervlakken? De wc-bril, douchevloer, badkuip, wastafelkraan, deurklinken en eettafels.

Poepbacterie
De onderzoekers troffen verder in de helft van de huisjes de poepbacterie – ook wel E. coli – aan. Verhuurders als Roompot, Center Parks en Landal beloven maatregelen te nemen. Laten we de bevindingen echter vooral niet té serieus nemen. De poepbacterie komt ook op tal van andere plekken voor, zoals zwembaden en sauna’s, en het moet gek lopen wil je er ziek van worden. Alleen zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen er ziek van worden. Er moet natuurlijk wél alsnog even goed schoongemaakt worden.