7 geniale tips om te besparen op je hotelverblijf image
Marieke141

7 geniale tips om te besparen op je hotelverblijf

Van je mobiel opladen tot een gratis serietje kijken; met deze 7 geniale doe-het-zelf-hotelkamerhacks maak je slim gebruik van op het oog nutteloze hotelkameritems.


Zo haal je nóg meer uit je hotelovernachting (Foto: Casa Malca © Design Hotels™)

1. Richt je eigen ‘thuisbioscoop’ in

Voorkom betalen voor on-demand films op je kamer en sluit je laptop aan op het televisiescherm met behulp van een HDMI-kabel. Het resultaat? Je eigen thuisbioscoop.

2. Laad je telefoon op met de tv

Ben je de stekker van je telefoonoplader vergeten? Laad je mobiele telefoon dan op door hem aan te sluiten op een USB-ingang aan de achterkant van de tv in de hotelkamer. 

3. Bouw je eigen speaker

In de (privé)feeststemming op je hotelkamer? Plaats je telefoon dan in een mok of glas, waardoor je muziek duidelijker hoorbaar is.

4. Gebruik zeep voor de spiegel

Je staat op het punt om je klaar te maken, maar je hebt net gedoucht en de spiegel is nog steeds beslagen. Herken je dat? Wij hebben een tip voor je: smeer de spiegel voor het douchen in met zeep en veeg de spiegel ná het douchen weer schoon met een droge handdoek. Voilà, je hebt dagenlang géén last meer van condens.

5. Stoom je shirt glad in de badkamer

Geen strijkijzer bij de hand om je gekreukte overhemd of jurk mee glad te strijken? Hang je kledingstuk dan tijdens het douchen op in de badkamer. Door de warme lucht die daarbij vrijkomt, stoom je de kreukels er direct weer uit.

6. Gebruik conditioner om je te scheren

Was je scheerschuimfles nét te groot voor je handbagage en wordt er al geklaagd over je stoppelige kin of onderbeen? Gebruik dan het flesje conditioner van het hotel. Net zo zacht en een prima alternatief.

7. Kook een eitje in de waterkoker

Ben je te laat (of blut) voor een over priced hotelontbijt? Koop dan eieren bij het supermarktje om de hoek en kook ze in je waterkoker.