Onze 10 persoonlijke tips voor een comfortabele vlucht image
Lkoedam

Onze 10 persoonlijke tips voor een comfortabele vlucht

Na ruim 12,5 jaar aan Columbus-reizen, weten wij als geen ander hoe we gezond en wel een lange vlucht doorkomen. Dit zijn onze persoonlijke tips. Doe je mee?De hele vlucht slapen? Was 't maar zo'n feest! (Foto: Reisreporter gerbrichvanderstouwe)

1. Regel loungetoegang

Heerlijk; even relaxen in de businesslounge voordat je het vliegtuig instapt. Wij maken zo nu en dan gebruik van apps die loungetoegang aanbieden. Zo kun je via LoungeBuddy en Priority Pass al vanaf € 12,50 een dagpas bemachtigen bij Air China, Lufthansa, Turkish en leden van het SkyTeam-netwerk, waaronder KLM! Een dagpas schaf je aan bij de balie in de entreehal van de lounge. Houd je instapkaart en creditcard gereed. Ook bij Etihad en Emirates zijn dagpassen beschikbaar. Eerstgenoemde vraagt wereldwijd € 64 voor een dagpas terwijl je bij Emirates € 85 kwijt bent.

2. Bereid consumpties voor

Wij hebben onszelf aangeleerd om voor vertrek lege flesjes mee te nemen door de beveiliging, en ze vóór het boarden weer met kraanwater te vullen. Ook broodjes en snacks nemen we mee van thuis. Het is zelfs mogelijk om kleine flesjes alcohol mee te nemen en ze op te drinken in het vliegtuig. Heb jij allergieën? Ben jij op dieet? Of wil je simpelweg weten of de maaltijd die ze tijdens je vlucht gaan serveren een beetje te eten is? Neem dan vóór je KLM-vlucht een kijkje op flightguide.klm.com.  

3. Zorg voor ruimte voor je bagage

Heb je ook wel eens meegemaakt dat de bagagevakken zó vol zaten dat jouw handbagage tien meter van je vandaan werd geplaatst? Je voorkomt deze onhandige en soms stressvolle situatie door op tijd in de boardingrij te gaan staan.

4. Maak een stoelkeuze

Ben jij het type passagier dat zich gedeisd houdt? Dan past een stoel aan het raam goed bij jou. Ben jij het beweeglijke type dat regelmatig opstaat om de benen te strekken? Dan past een stoel aan het gangpad waarschijnlijk beter bij je. Hoe je het ook wendt of keert; de stoel in het midden is de minste van de drie. Wij checken van tevoren vaak even waar we precies komen te zitten, via de website Seatguru, die plattegrondjes toont van het vliegtuig waarin we terechtkomen.

5. Trek lagen aan

De temperatuur in de cabine fluctueert. Zelfs tijdens de vlucht. Daarom dragen wij tijdens het vliegen altijd een (fleece)vestje.Ideaal voor tijdens de vlucht: een tablet (Foto: Reisreporter Bowral)

6. Sluit je powerbank aan

Nog lang niet alle vliegtuigen zijn uitgerust met USB-oplaadpunten. Vandaar dat wij het prettig vinden om een aparte powerbank mee te nemen, waarmee we onze apparaten draadloos opladen.

7. Neem je smartphone of tablet mee

Wij maken tijdens lange reizen vrijwel altijd gebruik van onze eigen 'entertainmentsystemen': onze smartphone of tablet. Sommige titels in de populaire Netflix-app zijn downloadbaar, wat betekent dat je je favoriete serie of film offline kunt bekijken in het vliegtuig.

8. Plug oordopjes in

Als we in het vliegtuig zitten proberen we zo veel mogelijk geluid buiten te sluiten. We dragen een noise-cancelling koptelefoon of in-ear oortjes. Of FlyFit-oordopjes, van ons favoriete merk Alpine.

9. Draag een bril

Draag je net als wij wel eens contactlenzen? Dan raden wij je, vanwege de droge lucht in de cabine, ten zeerste aan om ze uit te doen tijdens de vlucht. Een bril is veel comfortabeler.

10. Sla een sjaal of sarong om

In onze handbagage zal je altijd een sjaal or sarong aantreffen. Handig tegen de zon, als picknicklaken óf als opgevouwde kussenprop voor in het vliegtuig.