Barcelona + Madrid in één goedkope trip? Het kan! image
Lkoedam

Barcelona + Madrid in één goedkope trip? Het kan!

Moeilijk hè, kiezen tussen Barcelona en Madrid als stedentripbestemming? Dankzij de komst van een nieuwe verbinding, hóéf je binnenkort niet meer te kiezen. Want voor een paar tientjes meer combineer je ze …



Nog nooit in Madrid geweest? Combineer het met Barcelona! (Foto: Surreal Name Given, Flickr)



Ze heet Eva. Ze vervoert je vanaf 2019 in slechts drie uur van Barcelona naar Madrid of vice versa. Ze is uitgerust met comfortabele stoelen en wifi. En ze is een stuk goedkoper dan het vliegtuig of haar oudere hogesnelheidsbroertje Ave. Kortom, dankzij de nieuwe Eva-trein – Ave, maar dan andersom – van treinbedrijf Renfe is een combinatietripje in 2019 voordeliger dan ooit.



De kosten



Je betaalt nu nog € 98 voor een enkeltje aan boord van de Ave – ’s lands eerste hogesnelheidslijn. De prijzen voor een enkeltje met de Eva komen echter een kwart lager te liggen. Dat heeft alles te maken met het feit dat er bijna geen personeel werkzaam zal zijn aan boord van de trein. Passagiers boeken hun ticket online en checken er zelf mee in. De trein gaat dagelijks vijfmaal op en neer rijden, tussen het station El Prat de Llobregat in Barcelona en het station Atocha in Madrid.



Combinatietrip



Hoe je het goedkoopst een combinatietrip naar beide steden in elkaar knutselt? Simpel: Boek een (budget)enkeltje naar Barcelona, neem van daaruit de Eva naar Madrid en vervolgens een (budget)enkeltje terug naar Amsterdam. Of andersom, natuurlijk.