Ken jij de Baltische Staten al? image
Lkoedam

Ken jij de Baltische Staten al?

De landen Estland, Letland en Litouwen wachten op je om ontdekt te worden. De drie landen zijn met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar hebben ook sterk hun eigen karakter. Kom erachter welk land jouw favoriet is via de cultuur en natuur die de landen rijk zijn.

Deze landen zijn nieuw in het aanbod van Buro Scanbrit! Kies de reis die bij jou past: Fly & Drive (huur een auto of camper), maak de overtocht met de ferry en combineer de Baltische staten met Finland en Zweden of proef eerst even van de Baltische Staten en maak een korte citytrip!





Proef de sfeer van de Baltische Staten. (Foto: Buro Scanbrit)



Stedentripping



De hoofdsteden van de Baltische Staten laten je kennis maken met de geschiedenis van deze landen en zijn dus een must tijdens je bezoek. Alvast een kleine impressie!



Hanzestad Tallinn



In hanzestad Tallinn wordt modern afgewisseld met oude elementen. Je vindt hier een mengelmoes van stijlen en stoere vestingen, paleizen en handelshuizen uit de tijd van de Hanzebond. Wissel deze culturele hoogtepunten af met een pauze op een gezellig marktplein.



Middeleeuws en groen Riga



Kerken, binnenplaatsjes, oude poorten. In Riga vind je prachtige Jugendstil (Duitse Art Nouveau) architectuur. Ontspan na het ontdekken van al deze pracht en praal, lekker in een park die volop aanwezig zijn in Riga.



Historisch Vilnius



Vilnius staat vol met prachtige historische bouwwerken en bezienswaardigheden. Niet voor niets behoort het centrum van de stad tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO.





Geniet van prachtige historische bouwwerken en bezienswaardigheden in de stad Vilnius. (Foto: Buro Scanbrit)



Pareltjes van de Baltische natuur



Cultuur en natuur gaan hand in hand in de Baltische Staten! Mis deze pareltjes van de natuur in ieder geval niet bij een bezoek aan de Baltische Staten.



Lahemaa National Park



Het oudste en grootste nationale park van Estland ligt aan de noordkust van Estland. Het bestaat uit enkele schiereilanden met baaien, het park is dicht bebost en verder vind je er moerassen, stranden, vissersdorpjes en een diversiteit aan cultureel erfgoed.





Het oudste en grootste nationale park, Lahemaa. (Foto: Buro Scanbrit)



Gauja National Park



Zandstenen, rotsen, kliffen en grotten. Dit park heeft naast prachtige natuur, ook veel culturele pareltjes om te ontdekken. Denk aan: musea, kastelen, oude stadjes. Het park is ideaal om te bewonderen tijdens een wandeling, fietstocht of boottocht. Ook voor de dare devils is er genoeg keus: van een bungeejump tot een bobsleetocht.





Gauja National Parkl heeft een prachtige natuur. (Foto: Buro Scanbrit)



Curonian Spit



Deze 98 km lange landtong van zand en duinen staat bekend als dé parel van de Oostzee en kan dus niet ontbreken bij de pareltjes van de Baltische natuur. Lange brede zandduinen, omringd aan twee zijden door de Koerse lagune en de Oostzee en met een hoogte tot wel 65 meter! De noordelijke helft ligt in Litouwen en de zuidelijke helft ligt in het Russische Kaliningrad. Je komt er via een veerpont die vanaf  de havenstad Klaipeda vertrekt. Je leest het al: hier moet je zijn geweest!





90 km lange landtong van zand en duinen staat bekend als dé parel van de Oostzee. (Foto: Buro Scanbrit)



Boek de reis die bij jou past



Buro Scanbrit biedt verrassende en veelzijdige vakanties naar de Baltische Staten. Boek een Fly & Drive met autohuur of ga op reis met een camper.  Combineer de Baltische Staten met Finland en Zweden en maak de reis met je eigen auto en een overtocht met de ferry. Wil je eerst even proeven van de Baltische Staten? Ga dan voor ‘Het Beste van Tallinn’, bij te boeken bij een reis waarbij je Helsinki bezoekt. Wedden dat je terugkomt voor meer!