Top 10 winnaars Vakantiebeurs 2018 zijn bekend! image
Lkoedam

Top 10 winnaars Vakantiebeurs 2018 zijn bekend!

De winnaars zijn bekend! De tien mooiste reisfoto's van onze deelnemende Reisreporters zijn geselecteerd door de Vakantiebeurs Utrecht. De gelukkigen zullen twee tickets voor de Vakantiebeurs in Utrecht per e-mail ontvangen, waar tevens de winnende foto's worden tentoongesteld! De nummer 1 wint daarnaast ook nog een Columbus-boekenpakket, dus kijk snel of jouw foto ertussen staat ...

10. Reflectie in Zadar

Door Reisreporter Dianadm



Ieder plekje op de wereld, ver weg of dichtbij, is uniek en ervaar jij weer anders dan anderen. En door jouw lens, invalshoek of setting krijgt dat plekje jouw verhaal en inspireert het misschien wel andere reizigers. Deel daarom nu jouw allemooiste reisfoto met tip over de betreffende bestemming en inspireer andere reizigers!





9. Shiva in the mist

Door Reisreporter Isteentjes



Mauritius kent een grote hindoestaanse gemeenschap en Ganga Talao is het grootste hindoeïstische bedevaartsoord buiten India en elk jaar komen hier duizenden hindoes naar toe om Shiva te eren met reinigingsrituelen en bloemoffers. Het water van het Grand Bassin is voor hen net zo heilig als die van de Ganges. De legenda gaat dat Shiva ooit de wereld overvloog om zijn vrouw de mooiste plekjes te laten zien, maar de landing op dit mooie eiland ging wat moeizaam en er klotsten wat druppels uit het vat met water uit de Ganges dat hij bij zich had op de grond. Deze druppels stroomden naar elkaar toe en vormden het Grand Bassin waaraan deze tempel nu gelegen is.





8. Vee bij Song Kul

Door Reisreporter sgtravel



Het Song Kul meer is een schitterend bergmeer op ruim 3000 meter hoogte, het is 29 km lang en 13 km breed. In de zomermaanden maken veel nomaden de graslanden om dit meer hun thuis, hierdoor zie je enorm veel dieren rondlopen. Vooral paarden,koeien en geiten. Met zonsondergang ging ik even uit de yurt om wat foto's te maken, deze koe op de foto liepen in de buurt en was een gewillig model !!! Het son Kul meer mag niet worden overgeslagen tijdens een reis door Kirgizië, je ontmoet er vele nomaden en het uitzicht vanaf de heuvels is schitterend. Overnachten kun je in één van de vele yurt die geboekt kunnen worden bij een CBT kantoor, welke je in vele steden kunt vinden.





7. Vee in de stad

Door Reisreporter Dianadm



Ethiopië heeft de grootste veestapel van Afrika. De dieren zijn een bron van welvaart en de grootte van de kudde zorgt voor aanzien van de eigenaar. Het hoeden van het kleinvee wordt vaak overgelaten aan de jeugd en werkelijk overal in het land kom je jongeren tegen met hun kuddes. Zelfs in een stad als Bahir Dar zijn de vele geiten en schapen bepalend voor het straatbeeld. Tijdens een wandeling door de stad worden we ingehaald door een jonge hoeder en zijn kudde schapen. Hij heeft er flink de pas in en we kunnen nog net op tijd aan de kant springen om niet onder de hoef te worden gelopen.





6. Futuristisch

Door Reisreporter Jeanette



Hier zie je het Heydar Aliyev Cultural Center, ontworpen door de Iraanse architect Zaha Hadid. Het herbergt een museum, expositie ruimtes en een congrescentrum. Het is een fantastisch mooi architectonisch hoogstandje. Het ligt een stukje buiten de oude stad maar met een taxi (oude Engelse taxi met meter) ben je er zo voor een paar euro.





5. Gouden berk

Door Reisreporter ChristaThieme



Het is niet altijd goud dat er blinkt. Tijdens de wintersport in maart heb je soms dat door de warme fóhnwind de witte zuidhellingen verdwijnen als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. Het enige wat dan overblijft is een dor landschap, maar met het gouden ochtendlicht heeft ook dat landschap iets magisch, zeker met een eenzame berk op de top van een heuvel die met zijn kale takken naar de hemel reikt. Het verdwijnen van de sneeuw op de hellingen is tegenwoordig geen groot probleem meer. Door de moderne techniek kunnen dag en nacht sneeuwkanonnen ingezet worden waarmee kunstmatige sneeuw gemaakt kan worden. Op deze manier kunnen de wintersporters alsnog lekker skiën en snowboarden. Wel blijft het een raar gezicht om de witte strepen van de skipistes op de verder bruingroene helling te zien.





4. Victoria shopping Mall in Belfast

Door Reisreporter ThijsvandenBurg



Een korte stedentrip in deze kleine hoofdstad is een superervaring. De tegenstellingen in geloof en de impact die dit nog heeft is enorm. Naast verschillende historischte sights heb je het beste uitzicht over Belfast vanuit de glazen koepel in het Victoria Shopping Mall.





3. Jonge strijder

Door Reisreporter Jeanette



Deze jonge strijder deed mee met de adelaar wedstrijden bij het Eagle festival bij Olgi. Hij was best trots en liet zich uitgebreid fotograferen door de paar toeristen die er waren.





2. Kleurrijk Ijsland

Door Reisreporter Marjan Stolk



Hoera!!! Het staat weer op de planning! Mijn favoriete foto-bestemming...IJsland. Mede geïnspireerd door al het prachtige beeldmateriaal op deze site, toch maar weer een keertje terug! En als voorpret...deze foto uit de oude doos!





1. Kleurrijke tempel in Tay Ninh

Door Reisreporter Beijsie



De bijzondere en bonte Cao Dai tempel is een mengeling van een katholieke kerk, een moskee en een boeddhistische tempel. Zorg dat je om 12.00 uur aanwezig bent als de Cao Dai-volgers naar de tempel komen voor één van de vier dagelijkse diensten. Een indrukwekkende belevenis.







Gefeliciteerd!



Per winnende foto ontvang je 2 toegangstickets voor de Vakantiebeurs en zal je foto(s) ook tentoongesteld worden tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht. A.s. maandag 8 januari ontvangen alle winnaars een e-mail met daarin de entreetickets voor de Vakantiebeurs in Utrecht. Tevens kan de nr 1. het boekenpakket afhalen tijdens de uitreiking van Reisreporter van het Jaar 2017.



Namens het Columbus Travel-team nodigen we je graag uit voor de uitreiking van Reisreporter van het Jaar 2017!

Een ideale gelegenheid om het Columbus-team, de Columbus-ambassadeurs en natuurlijk je medecommunityleden eens live te ontmoeten en samen te toosten op het nieuwe jaar. We zouden het heel leuk vinden als je erbij bent!



Wanneer?

Zaterdag 13 januari v.a. 11.00uur.



Waar?

Vakantiebeurs te Utrecht, op de Columbus Travel-hoofdstand A107 in hal 4.



Hopelijk tot dan!



Mocht je niet de gelukkige winnaar zijn, dan kun je hier alsnog een entreeticket met korting kopen.

 



Deze foto winactie wordt mede mogelijk gemaakt door: