Onze inspirerendste reportages van 2017. Geniet na! image
Lkoedam

Onze inspirerendste reportages van 2017. Geniet na!

Van vergeten uithoeken zoals het Indiase Nagaland en het Tibetaanse Mustang tot ‘om de hoek’ in Europa. Ook dit jaar stonden onze reisreportages over typische Columbus-bestemmingen weer centraal in ons blad. Welke is jou het beste bijgebleven?Maak kennis met Vancouver Island (Foto: Malou van Breevoort © Columbus Travel)Editie 69Binnenland, SurinameColumbus-reporters Tom Aussems en Tim Bilman nemen afscheid zodra ze de korjaal over de Tapawatra Dam hebben gesleept. Afscheid van de bewoonde wereld. Want op enkele uitzonderingen na liggen er voorbij dit punt, waar de Gran Rio zich afsplitst van de populaire Boven-Surinamerivier, géén dorpjes, géén accommodaties en géén medische posten meer. The point of no return dus. Wat er ook gebeurt, omkeren is voor het duo geen optie.Vancouver Island, CanadaInto the wild. Columbus-reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort dringen op het Canadese Vancouver Island door tot Nimmo Bay, een verborgen wildernis die normaliter alleen voor de rijken der aarden toegankelijk is.Editie 69 is verkrijgbaar in onze webshop.

Maak kennis met Baskenland (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)Editie 68Idaho, VSIdaho, een van de meest onderschatte staten van Amerika, leek eindelijk veroverd te worden door Columbus. Maar een barre winter zorgt tot ver in het voorjaar voor sneeuw, modder en kolkende rivieren. Columbus-reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort waren dus veroordeeld tot de modderige dalen en chocoladebruine rivieren. Gelukkig valt er zelfs dan iets te ontdekken.Baskenland, SpanjeDe autonome regio Baskenland, die zes keer zo klein is als Nederland, is beroemd als gastro-hotspot, maar verder niet écht bekend. Voor aanvang van hun reis stelden Columbus-reporters Tom Aussems en Tim Bilman zich dan ook één doel: verder kijken dan hun tong – lees: smaakpapillen – lang is en ervaren hoe Jan Modaal er zijn vrije dagen besteedt.Noord-ChiliTijdens hun reis door Chili wordt één ding duidelijk voor Columbus-reporter Paul de Roos en zijn vrouw: leven in een land dat bijna volledig binnen de Ring van Vuur ligt betekent leren leven met aard- en zeebevingen, tsunami’s en uiteraard vulkaanuitbarstingen. Tegenover die destructie staat echter creatie. Chili is dan ook adembenemende landschappen rijk: gortdroge woestijnen, diepblauwe meren en met sneeuw bedekte vulkanen. Een walhalla voor natuurliefhebbers.Editie 68 is verkrijgbaar in onze webshop.

Maak kennis met Namibië (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)Editie 67Binnenland, NamibiëIn Namibië, dat al vier jaar lang wordt geteisterd door droogte, doorkruisen hoofdredacteur Louise ten Have en Columbus uitgever Matthijs de Groot de woestijn op zoek naar ‘onontdekte’ bestemmingen. Ze vinden er bizarre, uit de leegte oprijzende rotsformaties, spectaculair woestijnleven, onbekende natuurparken en de mooiste lodges.Inca trails, PeruHoe treed je in Peru nog buiten de gebaande Incapaden? Columbus-reporters Ynske Boersma en Wies Kerkhof begeven zich op onbekend terrein en ontdekken een wereld waar bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn geweest.Chalkidiki, GriekenlandTwintig prachtige kloosters liggen in de afgesloten orthodoxe wereld van Athos, een van de drie schiereilanden van de Griekse regio Chalkidiki. Deze autonome monnikenstaat is een eeuwenoude wereld, enkel voor mannen die op zoek zijn naar God. Hoe lukt het deze monniken dit lapje land volledig voor zichzelf te houden, vroegen Columbus-reporters Lars Anderson en Michael Dehaspe zich af?Editie 67 is verkrijgbaar in onze webshop.

Maak kennis met Sardinië (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)Editie 66Sardinië, ItaliëDe échte Italiaan is groot aanhanger van het dolce far niente-principe, de zoetheid van het niets doen. Maar niets doen op dit prachtige eiland vonden Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot toch wel een beetje zuur. Ze trokken er daarom te voet en op de fiets op uit. Zou het ze tóch nog lukken om hun rust te pakken?Oregon, Verenigde StatenBen je een echte foodie? Dan is Oregon een must. De Amerikaanse staat wordt geroemd om zijn biologische eten en drinken en avontuurlijke restaurants. Minder bekend is dat je zelf kunt ervaren waar al dat lekkers vandaan komt. In editie 66 ervaart Mark Mackintosh het zelf. Editie 66 is verkrijgbaar in onze webshop.

Maak kennis met Limpopo (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)Editie 65Nagaland, IndiaTot voor kort wilde je liever niet naar Nagaland gaan, omdat je je leven niet zeker zou zijn. De inheemse Naga’s stonden bekend als koppensnellers. Gelukkig behoort dat nu tot het verleden. Toch hangt er nog steeds een vorm van mysterie om ze heen. Het avontuur riep, en lokte Columbus-reporter Tom van der Leij naar deze vergeten Indiase uithoek.Limpopo, Zuid-AfrikaLange wandelsafari’s zijn dé nieuwe trend. Hoofdredacteur Louise ten Have en Columbus-uitgever Matthijs de Groot zetten het op het lopen in de prachtige Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo. Weer eens een andere manier wild te zien dan vanuit een safariwagen.Editie 65 is verkrijgbaar in onze webshop.

Maak kennis met Puerto Rico (Foto: Michael Dehaspe © Columbus Travel)Editie 64Puerto Rico, VSHet Caribische eiland Puerto Rico mag dan slechts een vijfde van het oppervlak van Nederland beslaan, je vindt er heerlijke stranden, zwoele koloniale stadjes en vooral: groen, heel veel groen. Om in te hiken, te relaxen en volledig in te verdwijnen, zo ondervonden Columbus-reporters Lars Anderson en Michael Dehaspe.Pyreneeën, FranrijkIn de Pyreneeën komt alles samen wat Frankrijk zo’n lekkere reisbestemming maakt: spectaculaire natuur, een respectabel aantal zonuren, gezellige dorpjes waar de moderne tijd geen vat op lijkt te krijgen, en culinaire hoogstandjes waar je portemonnee niet onder lijdt. Columbus-reporter Corrie de Winter ging de paden op en de bergen in en presenteert haar persoonlijke toppers.Editie 64 is verkrijgbaar in onze webshop.

Maak kennis met Mustang (Foto: Malou van Breevoort © Columbus Travel)Editie 63Alentejo, PortugalDe Alentejo is de grootste maar dunst bevolkte provincie van Portugal. Je kunt er uren dwalen zonder een andere ziel tegen te komen. De ideale plek om tot jezelf te komen. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is, integendeel! Fotografe Manon van der Zwaal en schrijver Alexandra Gossink stelden een to-dolijst samen die je maar wat graag aftikt – op je dooie gemak natuurlijk. Of zoals de Portugezen zeggen, bem devagar.Mustang, NepalVerstopt achter het bergmassief van het onder trekkers befaamde Annapurnacircuit ligt een van de meest bijzondere en afgelegen gebieden van Nepal: Mustang. Dit Tibetaans boeddhistisch koninkrijkje was eeuwenland geïsoleerd van de rest van het land, en heeft zijn Tibetaanse cultuur daarom grotendeels behouden. Columbus-reporters Malou van Breevoort en Ynske Boersma keken er dan ook hun ogen uit. Wil je dit reisgeheim zelf ontdekken, ga dan snel: de Nepalese regering heeft plannen om een snelweg aan te leggen en zal daardoor het gebied onherroepelijk veranderen.Editie 63 is verkrijgbaar in onze webshop.