Saudi's vaker op seksvakantie image
Jan-Petra

Saudi's vaker op seksvakantie

Het boeken van een seksvakantie naar Indonesië is erg populair onder welgestelde mannen uit Saudi-Arabië. Dankzij een tijdelijk huwelijk omzeilen de mannen de strenge islamitische regels die in hun eigen land gelden.

Prostitutie in Saudi-Arabië is ten strengste verboden, maar in het eveneens islamitische Indonesië kunnen schuinsmarcheerders onder het mom van een huwelijk hun gang gaan, zo schrijft de Saudische krant Saudi Gazette afgelopen zaterdag.

Fotoalbums vol bruidskandidaten
Bij aankomst op het vliegveld staan 'tussenpersonen' klaar met fotoalbums vol bruidskandidaten voor een toeristenhuwelijk. De Saudische mannen betalen 300 euro en gaan een tijdelijk islamitisch huwelijk aan, formeel om 'het meisje voor verleidingen te behoeden.' De vakantiemannen houden tegelijkertijd in de gaten dat hun vakantievrouw niet zwanger wordt.

Niet rechtsgeldig
De huwelijken in Indonesië worden gesloten door een imam van een moskee en de vader van het meisje. Aan het eind van de vakantie wordt het huwelijk weer ontbonden. Het huwelijk is in het thuisland niet rechtsgeldig omdat er geen vergunning bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Saudi-Arabië is aangevraagd.