Handige Tips

Vloeistof mee in je handbagage? Binnenkort mag het

Gepubliceerd: 29 nov 2017 1
Schoenen uit, riem af, laptop in een aparte bak, vloeistof in een afsluitbaar zakje … Het is nogal een gedoe om de veiligheidscontrole door te komen op het vliegveld. Door de komst van deze technologie kun je je laptop en waterfles echter gewoon in je tas laten zitten. Betekent dit het einde van de lange rijen bij de security?Door de komst van deze technologie, mag je flesje water gewoon mee in je tas (Foto: Reisreporter RReintjes)Momenteel maken vliegvelden wereldwijd nog gebruik van een ouderwetse screeningstechniek – je weet wel: je bakje met bezittingen gaat door een soort tunnel en de scan van je spullen wordt vervolgens door een medewerker gecontroleerd. Dat kan efficiënter. Grote luchthavens in de VS gaan daarom een nieuwe screeningstechnologie genaamd computed tomography (CT) implementeren. Deze techniek, die 3D-afbeeldingen kan maken van de inhoud van je handbagage, is al goedgekeurd door de Transportation Security Administration (TSA), een agentschap dat toeziet op de veiligheid van reizigers. Volgens de fabrikant Analogic is de CT-scanner veiliger dan zijn voorganger en kan hij gemakkelijker worden doorontwikkeld om ook nieuwe bedreigingen het hoofd te bieden.Wat betekent dit voor jou?Op vliegvelden die van de scanner gebruik gaan maken hoef je je apparaten en vloeistoffen niet langer uit je tas te halen bij de veiligheidscontrole. Bovendien hoeven vloeistoffen niet meer in afsluitbare zakjes verpakt te worden. Dit alles moet de wachttijd bij de controle drastisch gaan inkorten. Europese luchthavens houden de ontwikkelingen rondom deze nieuwe technologie nauwlettend in de gaten. Hij is zelfs al getest op Luton Airport, even ten noorden van Londen


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Vloeistof mee in je handbagage? Binnenkort mag het"

  • profile image comment

    Vorige week maandag op schiphol: "U kunt uw zakje met vloeistoffen in de handbagage laten, we gebruiken bij deze controle een nieuwe scanner die alles zelf kan zien. Nog even en u kunt op schiphol overal de vloeistoffen in de tas laten zitten".

    Door PPeterFaber • geplaatst op 2017-12-14 14:24:59

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.