Elkaar kwijt? Zo track je je reisgenoot met WhatsApp image
Agrotewal

Elkaar kwijt? Zo track je je reisgenoot met WhatsApp

Het maakt niet uit hoe handig je bent met een mobiele telefoon, de communicatieapp WhatsApp is simpelweg onmisbaar. Óók op reis. De app heeft namelijk onwijs praktische functie waardoor je jouw contacten live kunt opsporen. Extreem handig, voor als je elkaar kwijt bent in de drukke stad.

De functie heet Live Location en is per direct beschikbaar voor iOS en Android. In tegenstelling tot grote spelers als Facebook en Google, die je locatiegegevens zonder jouw medeweten bijhouden en delen, is de Live Location-functie alléén van toepassing als je hem ook daadwerkelijk inschakelt. Zodra je dat doet, kunnen jouw contacten op een kaart zien waar jij je op dat moment bevindt. Deze informatie wordt versleuteld en valt dus niet te onderscheppen – volgens de ontwikkelaars althans. Ook handig: je kunt instellen voor hoe lang en met welk contact je je locatie deelt. Stel je voor: je spreekt met een vriend af in het centrum, maar weet nog niet waar. Met deze instellingen sta je je vriend toe om je een paar uur te traceren.

Hebben we het enige vrouwtje van Europa zónder WhatsApp gevonden? Foto: Reisreporter agrotewal

Zo stel je Live Location in

Deze update wordt door WhatsApp zelf geïmplementeerd. Je hoeft hem dus niet zelf te installeren. Wil jij hem uitproberen? Open dan het gesprek met degene die je locatie mag zien. Klik in de chat op het plusje (+) en kies voor ‘Locatie’. Vervolgens kun je kiezen voor ‘Deel live locatie’. Wat volgt is een menuutje waarin je je contacten kunt selecteren en aan kunt geven voor hoe lang je je locatie deelt. Een kind kan de was doen. Omdat je gratis kunt internetten in de EU, is dit vooral een goede functie om aan te zetten tijdens een Europese vakantie.